ინგრედიენტები :
400 გრ. ქათმის ფილე
100 გრ. ხახვი
100 გრ.სტაფილო
200 გრ.ბოლოკი
299 გრ.კიტრი
400 გრ.კარტოფილი
3 კვერცხი
150 მლ.არაჟანი
1 ლიტრა ბულიონი
600 მლ.კეფირი ან მაწონი
1 ს.კოვზი მდოგვი
კამა
მწვანე ხახვი
ოხრახურში
შავი დაფქული წიწაკა
მარილი
მომზადების წესები :
მოვამზადოთ ბულიონი: მოვხარშოთ ქათმის ფილე ხახვთან და სტაფილოსთან ერთად. ბულიონი დავამარილოთ. პირველი წამოდუღებული წყალი გადავღვაროთ. ბულიონი გადავწუროთ.
კარტოფილები მოვხარშოთ მარილიან წყალში და დავჭრათ 0,5 სმ-ის კუბებად.
მოვხარშოთ კვერცხი და ისიც დავჭრათ 0,5 სმ-ის კუბებად.
მოხარშული ქათმის ფილე,კიტრი და ბოლოკი ( გავთალოთ,რომ კერძი არ გაამწაროს) დავჭრათ 0,5 სმ-ის კუბებად.
მწვანე ხახვი,კამა და ოხრახურში დავჭრათ.
არაჟანი, ბულიონი და კეფირიან მაწონი ერთმანეთში შევურიოთ.წვენში ჩავყაროთ დაჭრილი ინგრედიენტები,მწვანილები და მოვაყაროთ მარილი.თუ სურვილი გვაქვს,დავუმატოთ შავი დაფქული წიწალა. გამოყენებამდე კერძი 3 საათით ადრე შევდოთ მაცივარში.