unnamed
5/5

ნამცხვარი ”მარწყვი ” – საბჭოთა დესერტი ცხობის გარეშე

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

საბჭოთა დროს თითქმის ყველა ქალის კულინარიულ რვეულში ნახავდით ჩანაწერს “ტორტი კალათა “.ეს კალათა სავსე იყო ნამცხვარი “მარწყვით”.დღეს გთავაზობთ, ამ დესერტის რეცეპტს და ალბათ,ბავშვობა გაგახსენდებათ.

ინგრედიენტები :

ორცხობილა “იუბილე”-150 გრ

ვაფლი – 130 გრ

ნაღების კარაქი – 50 გრ

შედედებული რძე – 3-4 სუფრის კოვზი

შაქარი

მწვანილის ფოთლები  ან  მწვანე ფერის კრემი

მომზადების წესები:

დავაბლენდეროთ ორცხობილა და ვაფლი,შევურიოთ კარაქი, შედედებული რძე,მოვზილოთ ისეთი  ცომი,რომლითაც ადვილი იქნება მარწყვების გამოძერწვა.

გამოვძერწოთ მარწყვი.

ჭარხალი გავხეხოთ,გავწუროთ და მიღებულ ფერში ამოვსვაროთ მარწყვები.ზოგიერთი კონდიტერი  მარწყვის ფორმის  ნამცხვრებს წითელი ფერით ღებავს.

მარწყვებს ფოთლები გავუკეთოთ  მწვანე ფერის კრემით ან მწვანილის ფოთლებით.

ეს დესერტი შეგვიძლია ასევე მივირთვათ ან გავაფორმოთ ტორტი,ტარტალეტკა.ტორტი ” კალათა” – ში : შეგვიძლია ჩავაწყოთ მარციპანის მარწყვები.წაიკითხეთ რეცეპტი.

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here