unnamed (9)
5/5

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ მარწყვი ზამთრისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

პირველი მეთოდი:

გადავარჩიოთ კენკრა.მკვრივი მარწყვი( გადამწიფებული შევინახოთ) გავრეცხოთ,ცალობით დავალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცხზე ,ისე რომ ერთმანეთს არ ეხებოდნენ .მარწყვი დაიწრიტება და გაშრება.

დაფას გადავაკრათ პლასტიკი,ერთ ფენად დავაწყოთ მარწყვები და გავყინოთ .

გაყინული მარწყვები ჩავაწყოთ ცელოფანის პარკში და წვენის საწრუპით ამოვტუმბოთ ჰაერი.

მარწყვის გაყინვის მეორე მეთოდი: გარეცხილი ,გადამწიფებული მარწყვი  დავაბლენდეროთ,ჩავასხათ სილიკონის ფორმებში,ავავსოთ ნახევრამდე ,ფორმა დავდოთ ხის დაფაზე და ისე შევდოთ საყინულეში გასაყინად.

გაყინული მარწყვის რგოლები ჩავაწყოთ ცელოფანში.

ერთჯერადი წვენის საწრუპით ამოვტუმბოთ ჰაერი და შევინახოთ საყინულეში ზამთრისათვის.

მარწყვის გაყინვის მესამე მეთოდი: 1 კგ  მწიფე მარწყვი,გავრეცხოთ,დავწრიტოთ ,დავაბლენდეროთ,შევურიოთ 800 გრ. შაქარი  და გავყინოთ ისე,როგორ აღწერილი არის მეორე მეთოდში ან ჩავასხათ ერთჯერად ჭიქებში,დავახუროთ თავსახური და ისე გავყინოთ.

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მარწყვის ტარტი მოხარშული კრემით

ინგრედიენტები : 200 გრ.ფქვილი 100 გრ.მარგარინი 100 გრ.შაქრის პუდრა 4 კვერცხის გული 1 -2 ს.კოვზი ცივი წყალი   მომზადების წესები ; კვერცხის გულები  მსუბუქად ავთქვიფოთ

ქათმის ფილეს,სოკოს,კიტრის და პამიდვრის საზაფხულო სალათა “მარწყვი”

გემრიელი და ამავე დროს უჩვეულო სალათი “მარწყვი” მზადდება უბრალოდ.  ეს კერძი თავისი უჩვეულო ფორმისა და დეკორაციის წყალობით სადღესასწაულო სუფრის მშვენებაა, სტუმრები დააფასებენ თქვენს ძალისხმევას. ინგრედიენტები

თეთრი და შავი ბისკვიტი კარაქით

ინგრედიენტები  თეთრი ბისკვიტისათვის: 6 კვერცხი 135 გრ.ფქვილი 45 გრ.სიმინდის სახამებელი 180 გრ.შაქარი 45 გრ.კარაქი 30 გრ.შაქრიანი ვანილი თუ კარგი ღუმელი გაქვთ,გამაფხვიერებელი ( 1 ჩ.კოვზი) არ

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here