პირველი მეთოდი:
გადავარჩიოთ კენკრა. მკვრივი მარწყვი( გადამწიფებული შევინახოთ) გავრეცხოთ, ცალობით დავალაგოთ ქაღალდის ხელსახოცხზე , ისე რომ ერთმანეთს არ ეხებოდნენ . მარწყვი დაიწრიტება და გაშრება.
დაფას გადავაკრათ პლასტიკი,ერთ ფენად დავაწყოთ მარწყვები და გავყინოთ .
გაყინული მარწყვები ჩავაწყოთ ცელოფანის პარკში და წვენის საწრუპით ამოვტუმბოთ ჰაერი.
მარწყვის გაყინვის მეორე მეთოდი: გარეცხილი , გადამწიფებული მარწყვი დავაბლენდეროთ, ჩავასხათ სილიკონის ფორმებში, ავავსოთ ნახევრამდე , ფორმა დავდოთ ხის დაფაზე და ისე შევდოთ საყინულეში გასაყინად.
გაყინული მარწყვის რგოლები ჩავაწყოთ ცელოფანში.
ერთჯერადი წვენის საწრუპით ამოვტუმბოთ ჰაერი და შევინახოთ საყინულეში ზამთრისათვის.
მარწყვის გაყინვის მესამე მეთოდი: 1 კგ მწიფე მარწყვი,გავრეცხოთ,დავწრიტოთ ,დავაბლენდეროთ,შევურიოთ 800 გრ. შაქარი და გავყინოთ ისე, როგორ აღწერილი არის მეორე მეთოდში ან ჩავასხათ ერთჯერად ჭიქებში,დავახუროთ თავსახური და ისე გავყინოთ.