pirog-iz-kiselya-12-770x513
5/5

უჩვეულო ბისკვიტი კისელის ფხვნილისაგან

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კვერცხი

100 გრ.შაქარი

10 გრ.გამაფხვიერებელი

220 გრ. ნებისმიერი ხილის კისელის ფხვნილი( მარწყვი,ჟოლო და ა.შ)

180-200 გრ. ხორბლის ფქვილი

2 ს კოვზი ზეთი

მომზადების წესები :

კისელის ფხვნილი გავაფხვიეროთ,არ უნდა დაგვრჩეს კოშტები.

ფქვილი გავცრათ და შევურიოთ გამაფხვიერებელი.

ავთქვიფოთ კვერცხი შაქართან ერთად გათეთრებამდე, ჩავასხათ ზეთი და ჩავყაროთ  კისელის ფხვნილი.

მიღებულ მასას შევურიოთ ფქვილი.

გავახუროთ ღუმელი 180 გრადუსზე.

20 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი(ცხიმი მოსმული გვაქვს) და ასევე ცხიმი მოვუსვათ გვერდებზეც.

გამზადებულ ფორმაში ჩავასხათ ცომი და გამოვაცხოთ 40-45 წუთი.

გამომცხვარი ბისკვიტი 10 წუთი გავაჩეროთ ფორმაში,შემდეგ გადმოვიღოთ და გავაგრილოთ.ბისკვიტს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here