pirog-iz-kiselya-12-770x513
5/5

უჩვეულო ბისკვიტი კისელის ფხვნილისაგან

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კვერცხი

100 გრ.შაქარი

10 გრ.გამაფხვიერებელი

220 გრ. ნებისმიერი ხილის კისელის ფხვნილი( მარწყვი,ჟოლო და ა.შ)

180-200 გრ. ხორბლის ფქვილი

2 ს კოვზი ზეთი

მომზადების წესები :

კისელის ფხვნილი გავაფხვიეროთ,არ უნდა დაგვრჩეს კოშტები.

ფქვილი გავცრათ და შევურიოთ გამაფხვიერებელი.

ავთქვიფოთ კვერცხი შაქართან ერთად გათეთრებამდე, ჩავასხათ ზეთი და ჩავყაროთ  კისელის ფხვნილი.

მიღებულ მასას შევურიოთ ფქვილი.

გავახუროთ ღუმელი 180 გრადუსზე.

20 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი(ცხიმი მოსმული გვაქვს) და ასევე ცხიმი მოვუსვათ გვერდებზეც.

გამზადებულ ფორმაში ჩავასხათ ცომი და გამოვაცხოთ 40-45 წუთი.

გამომცხვარი ბისკვიტი 10 წუთი გავაჩეროთ ფორმაში,შემდეგ გადმოვიღოთ და გავაგრილოთ.ბისკვიტს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

0
Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყველაზე არომატული ციტრუსების მარმელადი

ციტრუსების მარმელადის მომზადება სახლის პირობებში ძალიან მარტივია.ეს რეცეპტი განსაკუთრებით არაფროვანებს  იმათ, ვითაც მოტკბო-მომჟავო გემოს დესერტები უყვართ.. ინგრედიენტები : 1 ჭიქა ფორთოხლის წვენი 1/4 ჭიქა ლაიმის

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი თურქული რახათ – ლუხუმი

 იცოდით, რომ გემრიელი  დესერტის რახათ-ლუხუმის  მომზადება შეგიძლიათ მხოლოდ სამი ინგრედიენტისაგან: შაქრი, სახამებლი და წყლისგან? მე გასწავლით  დღეს, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ. ინგრედიენტები: 650 მლ.წყალი (

როგორ მოვხარშოთ წიწიბურა სწორად

ინგრედიენტები : 1 ჭიქა წიწიბურა 2 ჭიქა წყალი მარილი  ზეთი მომზადების წესები : წიწიბურა გავაჩიოთ,შავი ნაწილაკები ამოვიღოთ . გავრეცხოთ იმავე ქვაბში,რაშიც უნდა მოვხარშოთ.გამოუვა მუქი ფერის

ღუმელში გამომცხვარი გოგრა – 2 განსხვავებული და გემრიელი რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 გოგრა 100 გრ.ქლიავის ჩირი 70 გრ.ნიგოზი 50 გრ.გარგრის ჩირი 30 გრ.შაქარი 30 გრ.კარაქი მწიკვი დარიჩინი მომზადების წესები : გოგრა  გავჭრათ ორ ნაწილად

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here