ინგრედიენტები :
500 მლ.ნაღები
250 მლ.კარამელი
მომზადების წესები :
ცივი ნაღები ავთქვიფოთ მყარ პიკამდე და შევათქვიფოთ ულუფობით კარამელი.
კარამელის კრემის მეორე ვერსია :
200 გრ.მოხარშული შედედებული რძე
200 მლ.რძე
200 გრ.33% ნაღები
2-2,5 ს.კოვზი ფქვილი
1 ს.შაქრის პუდრა
5 გრ.შაქრიანი ვანილი
მომზადების წესები :
ფქვილი გავხსნათ რძეში და მოვადუღოთ ფაფა,გადავაფაროთ პლასტიკი,კარგად გავაციოთ.
ფაფა მიქსერით ამოვიყვანოთ და შევათქვიფოთ ულუფებით მოხარშული შედედებული რძე, დავუმატოთ ვანილი.
ცალკე ამოვიყვანოთ ცივი ნაღები მყარ პიკამდე. თუ სურვილი გვაქვს,შევათქვიფოთ შაქრის პუდრა.
ნაღების კრემში შევურიოთ რძის კრემი ულუფობით მიქსერის საშუალებით.
მოხარშული კარამელის კრემი.მე-3 ვერსია ;
კრემს შევათქვიფოთ 3 ს.კოვზი კარამელი.
კრემი კარგად გავაციოთ და შევათქვიფოთ 150 გრ.ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.
კარამელის კრემის მეოთხე ვერსია :
300 გრ.ნაღების ყველი მასკარპონე
2 ს.კოვზი კარამელი
მასკარპონე ავთქვიფოთ მიქსერით და შევურიოთ კარამელი.