ინგრედიენტები :
1 კგ. ახალი კარტოფილი
500 გრ. მწვანე ლობიო ( შეიძლება ფრანგული ლობიოს კონსერვიც)
200 გრ.ღანძილი ან ახალი ნიორი
1 ლაიმი
კამა ,პიტნა, ტარხუნა,შაშკვლავი თითო – თითო კონა
ზღვის მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ახალი კარტოფილი მოვხარშოთ ოდნავ მარილიან წყალში,გავაგრილოთ და ცოტა დიდი ზომის კარტოფილები დავჭრათ.
მარილწყალში მოვწალოთ მწვანე ლობიო .
ზეთში მოვბრაწოთ ღანძილი .
ზეთში მოვბრაწოთ კარტოფილები. შემდეგ იგივე ტაფაზე მოვბრაწოთ მწვანე ლობიო. თუ ღანაძილი არ გვაქვს ,ლობიოსთან ერთად მოვბრაწოთ ახალი ნიორი.
ახალ კარტოფილს,ლობიოს,ღანძილს მოვაყაროთ ზღვის მარილი,ლაიმის ცედრა,დაჭრილი კამა,გადავურიოთ და 2 წუთი შევდოთ გახურებულ ღუმელში. სალათს მოვაყაროთ დაჭრილი პიტნა,ტარხუნა,დავაწყოთ ზემოდან შემწვარი თევზი და გავიტანოთ საფრაზე.
0