ახალი კარტოფილი სეზონის ჰიტია. იგი ორჯერ ნაკლებ ნახშირწყლებს შეიცავს ,ვიდრე ძველი და ამიტომ 30-40 % -ით ნაკლებ კალორიულია.ბავშვებს მგრძნობიარე და ადვილად გაღიზიანებადი კუჭ-ნაწლავი აქვთ და ამის გამო 7 წლამდე ახალი კარტოფილის გასინჯვა რეკომენდირებული არ არის.
მობრაწული ახალი კარტოფილი კამით
ინგრედიენტები :
1 კგ.კარტოფილი
1 ს.კოვზი მარილი (1 ლიტრა მარილწყალის მოსამზადებლად)
1 პატარა კონა კამა
2-3 ს.კოვზი ზეთი+ 30 გრ.კარაქი
მომზადების წესები :
თასში თვალზომით ჩავასხათ დაახლოებით 1 ლიტრა წყალი,ჩავყაროთ 1 ს .კოვზი მარილი,ჩავყაროთ კარტოფილი და გავაჩეროთ 5 წუთი.მარილწყალი დაარბილებს კანს და ადვილად გავფხიკავთ დანით.
მარილიანი წყალი გადავღვაროთ და გაფხეკილი კარტოფილები ჩავყაროთ სუფთა ცივ წყალში.გავაჩეროთ ცოტა ხნით.
ავადუღოთ წყალი,ჩავყაროთ მარილი გემოვნებით,მოვხარშოთ კარტოფილი 3 წუთი და შემდეგ გადავწუროთ.
გახურებულ ტაფაზე დავასხათ ზეთი,ჩავაგდოთ კარაქი,დავაწყოთ 1 ფენად კარტოფილები და შევწვათ ყველა მხრიდან.
ცხელს მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი კამა.
ახალი კარტოფილი ტარხუნით
1 კილო ახალი კარტოფილი
1 კონა ტარხუნა
4 სუფრის კოვზი დიჟონის მდოგვი
3 ს.კოვზი ზეთი+ 30 გრ.კარაქი
მარილი და დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
თასში თვალზომით ჩავასხათ დაახლოებით 1 ლიტრა წყალი,ჩავყაროთ 1 ს .კოვზი მარილი,ჩავყაროთ კარტოფილი და გავაჩეროთ 5 წუთი.მარილწყალი დაარბილებს კანს და ადვილად გავფხიკავთ დანით.
მარილიანი წყალი გადავღვაროთ და გაფხეკილი კარტოფილები ჩავყაროთ სუფთა ცივ წყალში.გავაჩეროთ ცოტა ხნით.
ავადუღოთ წყალი,ჩავყაროთ მარილი გემოვნებით,მოვხარშოთ კარტოფილი 3 წუთი და შემდეგ გადავწუროთ.
გახურებულ ტაფაზე დავასხათ ზეთი,ჩავაგდოთ კარაქი,დავაწყოთ 1 ფენად კარტოფილები და შევწვათ ყველა მხრიდან.
ცხელსვე მოვაყაროთ დაჭრილი ტარხუნა,მარილი,წიწაკა,მოვასხათ დიჟონის მდოგვი,ამოვურიოთ,ერთი წუთი გავაჩეროთ ცეცხლზე და გადმოვდგათ.
ახალი კარტოფილი სატაცურით
ინგრედიენტები :
1 კგ ახალი კარტოფილი
6 სატაცური
4 კბილი ნიორი
3-4 ღერი რეჰანი
3 ს.კოვზი ზეთი+ 30 გრ.კარაქი
მარილი და დაღერღილი ან მწვანე წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
თასში თვალზომით ჩავასხათ დაახლოებით 1 ლიტრა წყალი,ჩავყაროთ 1 ს .კოვზი მარილი,ჩავყაროთ კარტოფილი და გავაჩეროთ 5 წუთი.მარილწყალი დაარბილებს კანს და ადვილად გავფხიკავთ დანით.
მარილიანი წყალი გადავღვაროთ და გაფხეკილი კარტოფილები ჩავყაროთ სუფთა ცივ წყალში.გავაჩეროთ ცოტა ხნით.
ავადუღოთ წყალი,ჩავყაროთ მარილი გემოვნებით,მოვხარშოთ კარტოფილი 3 წუთი და შემდეგ გადავწუროთ.
გახურებულ ტაფაზე დავასხათ ზეთი,ჩავაგდოთ კარაქი,დავაწყოთ 1 ფენად კარტოფილები და შევწვათ ყველა მხრიდან.
ცხელსვე მოვაყაროთ დაჭრილი რეჰანი ,სატაცური,დაღერღილი წიწაკა, მარილი, ამოვურიოთ,ერთი წუთი გავაჩეროთ ცეცხლზე და გადმოვდგათ.