ინგრედიენტები :
4-5 თევზი( სკუმბია,კალმახი,დორადო,კობრი,კეფალი)
1 ლიმონი
კამა
ზეითუნის ან სეზამის ზეთი
პაპრიკა
მარილი
მომზადების წესები :
მწვანილები დავჭრათ,მოვაყაროთ მარილი,მოვასხათ ცოტა ზეთი.
ლიმონი დავჭრათ თხელ ნაჭრებად.
გარეცხილი,გასუფთავებული თევზი შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით.
თევზს გარედან და შიგნიდან მოვაყაროთ მარილი.
თევზს შუაში ჩავუდოთ ლიმონის 3 -4 ნაჭერი,დაჭრილი კამა, მოვასხათ ზეთი,შევახვიოთ პერგამენტში.
თევზი გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 20 წუთი.
თევზი შეგვიძლია ამოვავსოთ ნებისმიერი ,ჩვენთვის სასურველი გულსართით.მაგ: დაჭრილი პამიდორი,მწვანე ხახვი, ქინძი, ოხრახურში, პიტნა, ლუკოლა, მწვანე ნიორი.
ახალი კარტოფილის გარნირი
ინგრედიენტები:
1 კგ.კარტოფილი
1 ს.კოვზი მარილი (1 ლიტრა მარილწყალის მოსამზადებლად)
1 პატარა კონა კამა
2-3 ს.კოვზი ზეთი+ 30 გრ.კარაქი
მომზადების წესები :
თასში თვალზომით ჩავასხათ დაახლოებით 1 ლიტრა წყალი,ჩავყაროთ 1 ს .კოვზი მარილი,ჩავყაროთ კარტოფილი და გავაჩეროთ 5 წუთი.მარილწყალი დაარბილებს კანს და ადვილად გავფხიკავთ დანით.
მარილიანი წყალი გადავღვაროთ და გაფხეკილი კარტოფილები ჩავყაროთ სუფთა ცივ წყალში.გავაჩეროთ ცოტა ხნით.
ავადუღოთ წყალი,ჩავყაროთ მარილი გემოვნებით,მოვხარშოთ კარტოფილი 3 წუთი და შემდეგ გადავწუროთ.
გახურებულ ტაფაზე დავასხათ ზეთი,ჩავაგდოთ კარაქი,დავაწყოთ 1 ფენად კარტოფილები და შევწვათ ყველა მხრიდან.
ცხელს მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი კამა.