recipe_8f20cc64-b218-4bf5-9f4b-a3649ed4a8e9
5/5

ქართული სამარხვო კრემიანი და თბილისური ფუნთუშები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ქართული სამარხვო ფუნთუშა ( პონჩიკი )

ინგრედიენტები :

1 კგ.ფქვილი

2 ჩ.კოვზი საფუარი

3 ჩ.კოვზი შაქარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

50 მლ.ზეთი

600 მლ.თბილი წყალი

მომზადების წესები :

მშრალი ინგრედიენტები შევურიოთ.

ფქვილში გავაკეთოთ ორმო . მასში ჩავასხათ ზეთი და თბილი წყალი.მოვზილოთ ოდნავ თხელი ცომი,გადავაფაროთ და დავდოთ თბილ ადგილას 2 საათი ასაფუებლად.

ინგრედიენტები მოხარშული კრემისათვის :

500 მლ.წყალი

150 გრ.შაქარი

130 გრ.ფქვილი

ვანილი ან რომი გემოვნებით

მწიკვი მარილი

კრემში ცხიმის  დამატება არ არის რეკომენდირებული

მომზადების წესები :

ფქვილი და შაქარი შევურიოთ,დავასხათ დაახლოებით 100 მლ.წყალი და კარგად მოვურიოთ.

დანარჩენი წყალი ავადუღოთ  და ჩავასხათ ეს თხელი ცომი.კრემი მოვადუღოთ,გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ ვანილი.

ამოფუებული ცომი დავყოთ 80 გრამიან გუნდებად.

თითოეული გუნდა ხელით გავბრტყელოთ,ჩავდოთ გულსართი და მოვახვიოთ ხაჭაპურივით.გავაჩეროთ 5 წუთი და ადუღებულ ზეთში ჩავდოთ (აუცილებლად ნაკეცებით ქვემოთ) შესაწვავად.

თბილისური ფუნთუშები

ინგრედიენტები ცომისათვის:

650 გრ.ფქვილი

400 მლ.თბილი წყალი

1 კვერცხი

40 გრ.საფუარი

40 გრ.მარილი

10 გრ.მარილი

30 გრ.კარაქი

მომზადების წესები :

ფქვილს შევურიოთ შაქარი,საფუარი,მარილი,დავასხათ თბილი წყალი,დავუმატოთ კვერცხი და მოვზილოთ ოდნავ თხელი ცომი,შემდეგ შევაზილოთ ოთხის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.

ცომს გადავაფაროთ და გავაჩეროთ ასაფუებლად.

ინგრედიენტები კრემისათვის :

6 კვერცხის გული

1 ლიტრა რძე

70 გრ.შაქარი

220 გრ.ფქვილი

5 გრ.ვანილი

მწიკვი მარილი

50 გრ.კარაქი

 

მომზადების წესები :

კვერცხის გულები,50 მლ.  რძე და შაქარი ერთად ავთქვიფოთ მიქსერით.რძის დამატებით მოდუღებული კრემი თეთრი ფერის გამოდის.შემდეგ შევათქვიფოთ ფქვილი.

დანარჩენი რძე მივიყვანოთ ადუღებამდე,გადავიტანოთ ფქვილიანი მასა და მოვადუღოთ კრემი. კრემი გავაგრილოთ ,ვანილი და კარაქი შევურიოთ.ძალიან ბევრი გამოცდილი დიასახლისი ფუნთუშების კრემს კარაქს საერთოდ არ უმატებს.

ამოფუებული ცომი დავყოთ 80 გრამიან გუნდებად.

თითოეული გუნდა ხელით გავბრტყელოთ,ჩავდოთ გულსართი და მოვახვიოთ ხაჭაპურივით.გავაჩეროთ 5 წუთი და ადუღებულ ზეთში ჩავდოთ (აუცილებლად ნაკეცებით ქვემოთ) შესაწვავად.

ცხელ ფუნთუშებს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here