ponshikiponshiki
5/5

ძველებური კრემიანი ფუნთუშა ”პონჩიკი” მოხარშული ვანილის კრემით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

დღეს  შემოგთავაზებთ  კრემიანი ფუნთუშების ძალიან უჩვეულო რეცეპტს ამ დესერტის მომზადება არც ისე რთულია, როგორც ერთი შეხედვით ჩანს.

ინგრედიენტები :

265 – 300  გრ.ფქვილი უმაღლესი ხარისხი

8 გრ.საფუარი

2,5  გრ.მარილი

30 გრ.შაქარი

190 მლ.თბილი  წყალი

1 კვერცხი

შაქრის პუდრა

15 გრ.მარგარინი

 

მომზადების წესები :

ზემოთ ჩამოთვლილი ინგრედიენტებისაგან მოვზილოთ ცომი და დავაყენოთ შეფუთული თბილ ადგილას 4 საათი.

ამოფუებული ცომი 2 ჯერ ჩავზილოთზეთიანი ხელებით

ინგრედიენტები კრემისათვის :

3 კვერცხის გული

1 ჭიქა რძე

1 ვანილი

2 ს.კოვზი ფქვილი

0,5 ჭიქა შაქარი

კრემში კარაქის  დამატება არ არის რეკომენდირებული

მომზადების წესები :

ავადუღოთ რძე.

კვერცხის გული,შაქარი,ვანილი,მარილი  შევურიოთ ერთმანეთს,სახამებელი და რამდენიმე კოვზი რძე.

ნარევს დავუმატოთ 3-4 ს.კოვზი მდუღარე რძე,მოვურიოთ( კვერცხი, რომ არ ამობრუნდეს) და ჩავასხათ   რძეში.

კრემი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე გასქელებამდე.არ დაგვავიწყდეს ,უნდა ვურიოთ სწრაფად და შეუჩერებლად. ამ მომენტში შეგვიძლია ჩავაგდოთ 100 გრ.დატეხილი შოკოლადიც.

მოხარშული კრემი ცეცხლიდან გადმოვდგათ და გავაგრილოთ.

ცომიდან მოვამზადოთ ბურთები,გადავაფაროთ ტილო და დაველოდოთ ამოსვლას. თითოეული ბურთი ხელის გულით გავაბრტყელოთ.რთზე  ცენტრში დავდოთ კრემი,დავაფაროთ მეორე , ჭიქით შემოვაჭრათ და  თან მივაწებოთ კიდეები.

შევწვათ ფრიწიურში ორივე მხრიდან და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

2+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here