Kak-prigotovit-tonkiy-khrustyashhiy-khvorost
5/5

როგორ მოვამზადოთ ” ბურბუშელა თოვლის ქვეშ ” – ბუშტუკებიანი დესერტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ბურბუშელას მრავალი რეცეპტი არსებობას. ჩვენ დღეს გთავაზობთ  მარტივ რეცეპტს,რომელიც რამდენიმე საათი ბავშვობაში დაგაბრუნებთ.

ინგრედიენტები :

0,5 -1 ჭიქა ფქვილი

4-5 კვეცხის გული

2 ს.კოვზი არაყი ან რომი

200 გრ. არაჟანი

მწიკვი მარილი

შაქრის პუდრა

ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესები :

კვერცხის გული,მარილი,არაყი და ფქვილი შევურიოთ.მოვზილოთ ელასტიური ცომი.თუ ცომი მშრალი გამოგვივა დავუმატოთ 1-2 კოვზი არაჟანი.

ცომი მსუბუქად  საბრტყელებლით დავბეგვოთ .ეს საჭიროა იმისთვის,რომ შიგნით გაჩნდეს ჰაერის ბუშტუკები,გადავაფაროთ და 1 საათი შევდოთ მაცივარში.

ცომი დავყოთ ნაწილებად

თითოეული ნაწილი  ( სისქე1-1,5 სმ) გავაბრტყელოთ   მაგიდაზე,დავჭრათ რომბებად ,ცენტრში გავჭრათ და მივცეთ სურათზე ნაჩვენები ფორმა.

 

ჩავყაროთ ბურბუშელები ადუღებულ ზეთში,შევაწითლოთ ყველა მხრიდან და გადმოვიტანოთ ქაფქირით და მოვაყართ  შაქრის პუდრა.

ეს დესერტი ძალიან გემრიელია!

ხრაშუნა პეჩენიას ,ბურბუშელას კლასიკური რეცეპტი იხ. აქ >>>

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here