8-1300x864
5/5

ხრაშუნა ბურბუშელას (ხვოროსტი) უმარტივესი რეცეპტი,რომელიც პირში დნება

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ეს დესერტი ძალიან ადვილი მოსამზადებელი და ამავე დროს გემრიელია. ბურბუშელა აღნიშნული ინგრედიენტებით უხვად მზადდება და ბავშვობაში დაგვაბრუნებს.

ინგრედიენტები :

5 კვერცხი

90 მლ.რძე

2 გრ.მარილი

630 გრ.ფქვილი

60 გრ.შაქრის პუდრა

ცოტა ვანილი

430 გრ.ზეთი შესაწვავად

მომზადების წესები :

კვერცხი,ფქვილი,მარილი და რძე შევურიოთ.მოვზილოთ ცომი და დავასვენოთ 30-40 წუთი.

ცომი  1-1,5 სმ სისქეზე გავაბრტყელოთ  ფქვილმოყრილ მაგიდაზე,დავჭრათ ბაფთებად ,ცენტრში გავჭრათ და მივცეთ სურათზე ნაჩვენები ფორმა.

ჩავყაროთ ბურბუშელები ადუღებულ ზეთში,შევაწითლოთ ყველა მხრიდან და გადმოვიტანოთ ქაფქირით და მოვაყართ ვანილიანი შაქრის პუდრა.

ბურბუშელას კლასიკური რეცეპტი

2 კვერცხი

2 ს.კოვზი არაყი

2 ს.კოვზი შაქარი

250 გრ.ფქვილი

2 მწიკვი მარილი

მომზადების წესები :

კვერცხი,არაყი,მარილი და შაქარი ავთქვიფოთ.მასას კოვზით შევურიოთ ფქვილი,შემდეგ გადმოვიტანოთ  მაგიდაზე.ცომი ხელზე არ უნდა გვეწეპებოდეს და ამიტომ   2-3 წუთი ვზილოთ.

ცომის გუნდა 30 წუთი  შევინახოთ მაცივარში.

ცომი დავყაოთ ნაწილებად.

თითოეული ნაწილი 1-1,5 სმ სისქეზე  გავაბრტყელოთ მაგიდაზე,დავჭრათ რომბებად ,ცენტრში გავჭრათ და მივცეთ სურათზე ნაჩვენები ფორმა.

ჩავყაროთ ბურბუშელები ადუღებულ ზეთში,შევაწითლოთ ყველა მხრიდან და გადმოვიტანოთ ქაფქირით და მოვაყართ  შაქრის პუდრა.

 ჩვენ ასევე გთავაზობთ ძალიან საინტერესო  რეცეპტს წაიკითხეთ, როგორ მოვამზადოთ ბურბუშელა თოვლის ქვეშ

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here