ინგრედიენტები:
1 კგ..ლოქო ან ორაგული
დაფნის ფოთოლი
20 გრ.კამა
2-3 ცალი ბაჰარი
1 კბილი ნიორი, თუ სურვილი გვაქვს.
100 მლ ძმარი
2 კონა,დაახლოებით 300 გრ.ქინძი
50-100 გრ.ნიგოზი
800 მლ -1 ლიტრა წყალი
მარილი
მომზადების წესები :
ღრმა ტაფაში გავაცხელოთ წყალი . შიგნით მოვათავსოთ დაფნის ფოთოლი, მარილი, კამა.
თევზი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. ლოქო ტაფაში ჩავაწყოთ მოსახარშად.
ნიგოზი, ქინძი და ნიორი ერთად გავატაროთ.კლასიკურ რეცეპტში კერძს ნიორს არ უმატებენ.
სოუსისათვის: გატრებული ნიგოზი , ქინძი, ნიორი . მარილი, წიწაკა შევურიოთ, დავასხათ ძმარი და მოვურიოთ.
თევზი გადმოვიტანოთ ფორმაში. თევზის ნახარში გავატაროთ საცერში და სოუსს შევურიოთ.
ლოქოს დავასხათ მომზადებული ქინძმარი,3-4 საათი გავაჩეროთ და შემდეგ მივირთვათ.
0