germanulipaska
5/5

გერმანული კულიჩი – მარტივი რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრდიენტები :

1 კგ.ფქვილი

6 კვერცხი

4 კვერცხის გული

200 გრ.კარაქი

100 გრ. არაჟანი

350 გრ.შაქარი

15 გრ.შაქრიანი ვანილი

1 ლიმონი

1 ფორთოხალი

200 გრ.ქიშმიში

140 გრ.ცუკატები

ინგრედიენტები ხაშისათვის:

100 გრ.ფქვილი

2 ს.კოვზი შაქარი

14 გრ.მშრალი საფუარი

200 მლ.რძე

 

მომზადების წესები :

თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,შაქარი და ფქვილი.მასას გადავაფაროთ პლასტიკი და გავაჩეროთ თბილ ადგილას ასაფუებლად.

კვერცხები გავაცაკლავოთ გულებისაგან.

შაქარი გავყოთ 2 ნაწილად.

კვერცხის გულები გათეთრებამდე ავთქვიფოთ შაქართან ერთად.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა ნახევარ შაქართან ერთად.

ფრთხილად შევურიოთ ათქვეფილი კვერცხის გულები და ცილა,შემდეგ დავაყაროთ  300 გრ. ფქვილი,დავუმატოთ ოპარა და მოვზილოთ ცომი.ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდოთ თბილ ადგილას.

კარაქი გავადნოთ,შევურიოთ არაჟანი,ციტრუსების ცედრა,1/3 ლიმონის წვენი,.ეს ნარევი დავასხათ ცომს,დავუმატებთ დანარჩენ ფქვილს და მოვზილოთ.

ცომი გადმოვიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე,კარგად მოვზილოთ.მივიღებთ რბილ ცომს,რომელიც ოდნავ ეწეპება ხელებს.შემდეგ შევურიოთ ცუკატები და ქიშმიში ,გადავაფაროთ და 1,5 გავაჩეროთ თბილ ადგილას.

ფორმებს წავუსვათ ცხიმი,მოვაყაროთ ფქვილი,ცომით 1/3 ავავსოთ,დაველოდოთ ამოსვლას,გადავუსვათ კვერცხის ცილა და 160 გრადუსზე გამოვაცხოთ 60 წუთი.

გამომცხვარი კულიჩი გავაფორმოთ  ცილოვანი მინანქრით ან შაქრის მინანქრით.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here