ინგრედიენტები :
2 კგ.ბატკნის ხორცი
5 კონა წიწმატი
ტყემალი ნახევარკილოიანი ქილით
6 კონა ტარხუნა
რამოდენიმე ღერი პიტნა სურვილისამებრ
4 კონა ქინძი
4 კონა მწვანე ხახვი
250 მლ.წყალი
1 მწვანე წიწაკა
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ყველანაირი მწვანილი დავჭრათ წვრილად.
წვრილად ვჭრით მწვანე ხახვსაც.
დაჭრილი და გარეცხილი ხორცი მწვანილებთან ერთად ფენა – ფენა ჩავაწყოთ ქვაბში. ფენებს შორის მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა.
ხორცს დავასხათ 250 მლ.წყალი ,წამოვადუღოთ,ცეცხლს დავუწიოთ და მოვხარშოთ. როცა ხორცი ნახევრად მოიხარშება,შემდეგ ჩავამატოთ ტყემალი.
მზა კერძი ცეცხლზე გავაჩეროთ რამოდენიმე წუთი და გადმოვდგათ.
0