17963_1000
5/5

კულიჩი “გაზაფხული” -საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1კგ.ფქვილი

1,5ჭიქა რძე

6 კვერცხი

300 გრ.კარაქი ან მარგარინი

1,5-2 ჭიქა შაქარი

3/4 ჩ.კოვზი მარილი

40-50 გრ.საფუარი

150 გრ.ქიშმიში

50 გრ.ცუკატები

50 გრ.ნუში სურვილისამებრ

ვანილი ან 5-6 დაფქული კარდამონი

მომზადების წესები :

თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,ფქვილის ნახევარი,გადავაფაროთ, დავდგათ თბილ ადგილას  და დავაყენოთ ხაში.

როდესაც ცომი მოცულობაში ორჯერ გაიზრდება,დავუმატოთ მარილი,5 კვერცხის გული გათქვეფილი შაქართან ერთად,ვანილი და კარაქი.კარგად შევურიოთ და მერე დავუმატოთ გათქვეფილი კვერცხის ცილა.

მიღებულ მასას შევათქვიფოთ  დარჩენილი ფქვილი და კარგად მოვზილოთ ცომი.ცომი არ უნდა იყოს მაგარი და  უნდა შორდებოდეს ჭურჭელს.

ცომს გადავაფაროთ ,დავდოთ თბილ ადგილას  და დავაცადოთ ამოსვლა.

ნუშს კანი გავაცალოთ და დავჭრათ.ქიშმიში გავრეცხოთ და დავწრიტოთ.

ამოსულ ცომს შევაზილოთ ქიშმიში,ნუში და დავყოთ გუნდებათ.

ფორმა შევავსოთ 1/3  -ზე, გადავაფაროთ და დავაცადოთ ცომს ამოსვლა 3/4 –  ზე,შემდეგ გადავუსვათ კვერცხის გული და საშუალო ცეცხლზე 50-60 წუთი გამოვაცხოთ ღუმელში.

ზემოდან გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ჩიაბატა – იტალიური პური ხრაშუნა კანით და დიდი ნასვრეტებით

ინგრედიენტები : 300  მლ ცივი წყალი 500 გრ.ფქვილი 24 გრ.ცოცხალი საფუარი ან 8 გრ.მშრალი საფუარი 50 მლ.ზეითუნის ზეთი ან ზეთის ხილის მარცვლები იტალიური სუნელების  ნაკრები

ცოცხლად შენახული ფეიხოა ნიგვზით და თაფლით

ინგრედიენტები : 1 კგ ფეიხოა 1 ,200 კგ.შაქარი  ან თაფლი 1/4 ლიმონი ნიგოზი გემოვნებით ( სურვილისამებრ) მომზადების  წესები : ფეიხოა გავრეცხოთ ,მოვაჭრათ  ზედა ნაწილი თავი ,გავამშრალოთ.

ფრანგული ბაგეტი

წაიკითხეთ,თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ ფრანგული პური სახლის პირობებში. ინგრედიენტები: 350 მლ. წყალი 500 გრ. ფქვილი 6 გრ. საფუარი 0,5 ჩაის კოვზი შაქარი 0,5 ჩაის კოვზი

პიტა- აღმოსავლეთური პური

თუ თქვენ ეძებთ ქუჩის შაურმის ან ჰოთ-დოგის ალტერნატივას, სცადეთ პიტა, რომელიც შეგიძლიათ მიირთვათ ნებისმიერი გულსართით.  პიტა ბრტყელი პურია. მას  იყენებენ ქუჩის საკვების ალტერნატივად, სენდვიჩების, ღვეზელების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here