-kulich-v-xlebopechke-kulich-s-izumom-v-xlebopechke_1494191389_1_max
5/5

კულიჩი ( პასკა) მოხარშული ცომისაგან

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1კგ.ფქვილი

50 გრ.ცოცხალი საფუარი( მშრალი ამ რეცეპტში არ გამოიყენება)

2 ჭიქა რძე

10 კვერცხის გული

2 კვერცხის ცილა

250 გრ.შაქარი

200 გრ.კარაქი

1 ჭიქა ქიშმიში

25 გრ.ცუკატი

30 გრ.კონიაკი

3 ჩ.კოვზი ლიმონის ცედრა

1 ჩ.კოვზი ილი ან მუსკატის კაკალი

3-4 ჩ.კოვზი ვანილი

0,5 ჩ.კოვზი მარილი

1 ჩ.კოვზი შაფრანის ნაყენი

 

მომზადების წესები :

ერთ ჭიქა ადუღებულ ცხელ რძეში ჩავყაროთ 100 გრ.ფქვილი და ხის კოვზით მოვურიოთ.

საფუარი გავხსნათ 1 ჭიქა თბილ რძეში,შევათქვიფოთ 100 გრ.ფქვილი და დავალოდოთ საფუარის აქაფებას.

მოხარშულ მასას  დავასხათ აქაფებული მასა და კარგად მოვურიოთ.გადავაფაროთ პლასტიკი და დავდგათ თბილ ადგილას ამოსაფუებლად.

კვერცხის გულები, 3 კვერცხის ცილა,შაქარი,მარილი  მიქსერით ავთქვიფოთ გათეთრებამდე და გავყოთ ორ ნაწილად.

ცომს დავასხათ ჯერ ერთი ნაწილი,მოვაყაროთ 250 გრ.ფქვილი და მოვზილოთ.

შემდეგ დავასხათ გათქვეფილი კვერცხის  მეორე ნახევარი,დავაყაროთ დარჩენილი ფქვილი და მოვზილოთ.ცომი ვზილოთ მანამ ,სანამ ხელს არ მოშორდება.

მიღებულ ცომს შევაზილოთ გამდნარი კარაქი,ვანილი,სანელებლები,ცედრა შაფრანის ნაყენი ( სურვილისამებრ) და გადავაფაროთ.

ცომი მოვათავსოთ თბილ ადგილას და დაველოდოთ ამოფუებას.

გარეცხილი გამშრალებული ქიშმიშს დავაყაროთ 1 ს.კოვზი ფქვილი და ავურიოთ,დავუმატოთ ცომს და გადავზილოთ. ამ მეთოდის გამოყენებით ცხობისას ქიშმიში თანაბრად გადანაწილდება ცომში.

ცომს დავაცადოთ მესამედ ამოსვლა.

ცომი დავყოთ გუნდებად ,ევავსოთ ფორმების 2/3 და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე ღუმელში.

500 გრ.კულიჩს ვაცხობთ 30 წუთი.

1 გრ.კულიჩს ვაცხობთ 45 წუთი .

1,5 კულიჩა ვაცხობთ 1 სთ .

2 კგ.კულიჩს ვაცხობთ 1,5  საათი.

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

სვანური ხაჭაპური

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი 250 მლ ცოტა მარილი შიგთავსისათვის: 400 გრ.სვანური სულგუნი 250 გრ.იმერული ყველი ან 700 გრ.სვანური ყველი ნარჩვი

ქართული პური – შოთი

ინგრედიენტები : 2 კგ ფქვილი 20 გრ.საფუარი 1 ლ.თბილი წყალი 30-40 გ.მარილი მომზადების წესები : დიდ თასში ჩავყაროთ 2 კგ.ფქვილი,შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება ,ჩავასხათ თბილი წყალი,ჩავყაროთ

კომშის ცუკატი – არომატული მშრალი მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 500 მლ.წყალი 1 ლიმონი. მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ,გავთალოთ,1.5 სმ სისქის რგოლებად დავჭრათ . ყოველ  კომშის რგოლს ამოვაჭრათ

კომშის ტორტი

ინგრედიენტები : 6 კვერცხი 6 ს.კოვზი შაქარი 6 ს.კოვზი ფქვილი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი( თუ კარგი ღუმელი გაქვთ,გამაფხვიერებელი არ უნდა) შაქრიანი ვანილი მწიკვი მარილი   მომზადების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here