unnamed (1)
5/5

სააღდგომო ბანანის კულიჩი (პასკა)

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

2 ბანანი

75 გრ.კარაქი

50 მლ.წყალი

2 კვერცხი

ვანილი

1,5 ჭიქა ფქვილი

1 ჭიქა შაქარი

1 ჩ.კოვზი სოდა

მწიკვი გამაფხვიერებელი

30 გრ.ქიშმიში

მინანაქრისათვის:

2 კვერცხის ცილა

1ჭიქა  შაქრის პუდრა

2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი

მომზადების წესები :

ბანანი დავაბლენდეროთ და შევურიოთ წყალი.

კვერცხი,შაქარი,ვანილიანი შაქარი, ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით და შევურიოთ ბანანის მასა.

მიღებულ მასას შევათქვიფოთ ფქვილი, სოდა ,გავაფხვიერებელი ,დავუმატოთ ქიშმიში და მივიღეთ სქელ წელვად ცომს.

ფორმების 3/4 ავავსოთ ცომით და 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ 40 წუთი.

გამომცხვარ  ცხელ კულიჩს წავუსმევთ შაქრის მინანქარს.

შაქრის მინანქარი: კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ,შევათქვიფოთ შაქრის პუდრა და შევურიოთ ლიმონის წვენი.

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

სვანური ხაჭაპური

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი 250 მლ ცოტა მარილი შიგთავსისათვის: 400 გრ.სვანური სულგუნი 250 გრ.იმერული ყველი ან 700 გრ.სვანური ყველი ნარჩვი

ქართული პური – შოთი

ინგრედიენტები : 2 კგ ფქვილი 20 გრ.საფუარი 1 ლ.თბილი წყალი 30-40 გ.მარილი მომზადების წესები : დიდ თასში ჩავყაროთ 2 კგ.ფქვილი,შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება ,ჩავასხათ თბილი წყალი,ჩავყაროთ

კომშის ცუკატი – არომატული მშრალი მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 500 მლ.წყალი 1 ლიმონი. მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ,გავთალოთ,1.5 სმ სისქის რგოლებად დავჭრათ . ყოველ  კომშის რგოლს ამოვაჭრათ

კომშის ტორტი

ინგრედიენტები : 6 კვერცხი 6 ს.კოვზი შაქარი 6 ს.კოვზი ფქვილი 1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი( თუ კარგი ღუმელი გაქვთ,გამაფხვიერებელი არ უნდა) შაქრიანი ვანილი მწიკვი მარილი   მომზადების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here