maxresdefault-2
5/5

უგემრიელესი ხაჭოს ფუმფულა პასკა ღუმელში გამომცხვარი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

თუ თქვენ ხაჭოს მოყვარული ხართ,მაშინ ჩაიწერეთ და დაიმახსოვრეთ ეს რეცეპტი! ხაჭოს კულიჩი,ღუმელში გამომცხვარი,წარმოუდგენლად გემრიელია.

ინგრედიენტები :

500 გრ.ხაჭო

100 გრ.კარაქი

150 გრ.შაქარი

1 სუფრის კოვზი მანანის ბურღული

1 -2 ჭიქა ფქვილი

1 ჩ.კოვზი სოდა ან 10 გრ.გამაფხვიერებელი

4 კვერცხი

1 ლიმონის ცედრა

ვანილი გემოვნებით

100 გრ.ქიშმიში

 

მომზადების წესები :

ქიშმიში გავრეცხოთ და გავამშრალოთ.

ფქვილში შევურიოთ ვანილი და სოდა.

ხაჭო დავაბლენდეროთ.

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ ცალკე შაქართან ერთად გათეთრებამდე.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა.

ხაჭო დავაბლენდეროთ, ჩანგლით შევურიოთ კარაქი და მანანის ბურღული.

ხაჭოიან მასას დავუმატოთ გოგლი – მოგლი და შევათქვიფოთ ფქვილი,ჩავყაროთ ქიშმიში..ბოლოს კი ვუმატებთ ათქვეფილ კვერცხის ცილას.

პასკა უნდა გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე.

ფორმებს მოვუსვათ ცხიმი და მოვაყაროთ ფქვილი.ფორმები ავავსოთ ცომით ნახევრამდე.ამ რეცეპტით მომზადებული პასკა ცხვება ძალიან დიდხანს,ამიტომ შევარჩიოთ დაბალი  და ფართე ფორმა.

გამომცხვარი კულიჩი ფორმიდან გადმოვიღოთ ფრთხილად ,რომ თავი ძალიან არ დაჯდეს.

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბისკვიტის ყველაზე მარტივი ნამცხვარი მარწყვით

ინგრედიენტები : კვერცხი  – 6 შაქარი- 10 გრ ფქვილი – 120 გრ სახამებელი -2 ს.კოვზი გამაფხიერებელი- 2 ჩ.კოვზი კრემი: მოხარშული კრემი.წაიკითხეთ რეცეპტი მომზადების წესები ;

ნამცხვარი ”მარწყვი ” – საბჭოთა დესერტი ცხობის გარეშე

საბჭოთა დროს თითქმის ყველა ქალის კულინარიულ რვეულში ნახავდით ჩანაწერს “ტორტი კალათა “.ეს კალათა სავსე იყო ნამცხვარი “მარწყვით”.დღეს გთავაზობთ, ამ დესერტის რეცეპტს და ალბათ,ბავშვობა გაგახსენდებათ. ინგრედიენტები

ხაჭოს “რაფაელო” მარწყვით – საზაფხულო დესერტი ცხობის გარეშე ბავშვებისათვის

ინგრედიენტები : 300 გრ.ორცხობილა  ” პეჩენია ” 200 გრ.ხაჭო 200 გრ.კარაქი 200 გრ.მარწყვი 100 გრ.ქოქოსის ფანტელები 50 გრ.შაქარი მომზადების წესები : კარაქი დავარბილოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here