თუ თქვენ ხაჭოს მოყვარული ხართ,მაშინ ჩაიწერეთ და დაიმახსოვრეთ ეს რეცეპტი! ხაჭოს კულიჩი,ღუმელში გამომცხვარი,წარმოუდგენლად გემრიელია.
ინგრედიენტები :
500 გრ.ხაჭო
100 გრ.კარაქი
150 გრ.შაქარი
1 სუფრის კოვზი მანანის ბურღული
1 -2 ჭიქა ფქვილი
1 ჩ.კოვზი სოდა ან 10 გრ.გამაფხვიერებელი
4 კვერცხი
1 ლიმონის ცედრა
ვანილი გემოვნებით
100 გრ.ქიშმიში
მომზადების წესები :
ქიშმიში გავრეცხოთ და გავამშრალოთ.
ფქვილში შევურიოთ ვანილი და სოდა.
ხაჭო დავაბლენდეროთ.
კვერცხის გულები ავთქვიფოთ ცალკე შაქართან ერთად გათეთრებამდე.
ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა.
ხაჭო დავაბლენდეროთ, ჩანგლით შევურიოთ კარაქი და მანანის ბურღული.
ხაჭოიან მასას დავუმატოთ გოგლი – მოგლი და შევათქვიფოთ ფქვილი,ჩავყაროთ ქიშმიში..ბოლოს კი ვუმატებთ ათქვეფილ კვერცხის ცილას.
პასკა უნდა გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე.
ფორმებს მოვუსვათ ცხიმი და მოვაყაროთ ფქვილი.ფორმები ავავსოთ ცომით ნახევრამდე.ამ რეცეპტით მომზადებული პასკა ცხვება ძალიან დიდხანს,ამიტომ შევარჩიოთ დაბალი და ფართე ფორმა.
გამომცხვარი კულიჩი ფორმიდან გადმოვიღოთ ფრთხილად ,რომ თავი ძალიან არ დაჯდეს.