recept_kulicha_na_moloke_i_smetane
5/5

სააღდგომო პასკა ( კულიჩი ) არაჟნით და ქიშმიშით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ხაშისათვის :

1 ჭიქა რძე

4 ს.კოვზი საფუარი

ინგრედიენტები ცომისათვის:

7 ჭიქა თბილი რძე

4 კგ.ფქვილი

13 კვერცხი

10 ჭიქა შაქარი

1 კგ.კარაქი

200 გრ.არაჟანი

1 ჩ.კოვზი მუსკატი

1 ჩ.კოვზი ილი

500 გრ.ქიშმიში

მომზადების წესები :

1 ჭიქა თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,2 ს,კოვზი ფქვილი და დავდგათ აფუებამდე.

აფუებულ მასას  დავუმატოთ რძე,შევაზილოთ  2კგ.ფქვილი და კიდევ დავდგათ ასაფუებლად.

კვარცხი ავთქვიფოთშაქართან ერთად,შევათქვიფოთ კარაქი და არაჟანი,მუსკატი , ილი და მოვზიოთ 2 კგ.ფქვილთან ერთად.ეს მასა შევურიოთ ამოსულ საფუარიან ცომს, დავაცადოთ ამოსვლა.ბოლოს დავუმატოთ ქიშმიში და ჩავდოთ ფორმებში ნახევრამდე.

ფორმებს გამოვუსვათ ზეთი.

ფორმაში ცომი,როგორც კი გაფუებას დაიწყებს შევდოთ გაზქურაში ერთი საათი ჯერ მაღალ და შემდეგ დაბალ ცეცხლზე.

 

 

 

:

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მსხლისა და ტყემლის ჯემი

ინგრედიენტები : 2 კგ.მსხალი 2 კგ.წითელი ტყემალი ( ტკბილი) 2-2,5 კგ.შაქარი. მომზადების წესები : ხილი გავრეცხოთ. მსახალი დავჭრათ. მსახლი და ტყემალი ჩავყაროთ ქვაბში,დავასხათ წყალი,ისე რომ

მთელ – მთელი მსხლის მურაბა

ინგრედიენტები : 3 კგ. სამურაბე  ან პანტა მსხალი 3 ლიტრი წყალი 3 კგ. შაქარი 1  პატარა კონა პიტნა 1.5 ჩ.კოვზი ლიმონმჟავა მომზადების წესები : მსხალი

ბუღლამა – კახური სამზარეულო

ინგრედიენტები : 200 გრ.ცხვრის ხორცი 350 გრ.ხახვი 200 გრ.ალუჩა 2 კბილი ნიორი 70 გრ.ქინძი 40 გრ.პიტნა 50 გრ.კამა შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი მარილი გემოვნებით მომზადების

ხაჭაპურის ცომი მინერალურ წყალზე

ინგრედიენტები ( პირველი ვერსია) : 200 გრ.მაწონი 25-50 მლ. (მინერალური წყალი) ნახევარი ჩაის კოვზი ძმრით 300  – 400 გრ. ფქვილი მარილი ინგრედიენტები შიგთავსისათვის: 2 კვერცხი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here