recept_kulicha_na_moloke_i_smetane
5/5

სააღდგომო პასკა ( კულიჩი ) არაჟნით და ქიშმიშით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ხაშისათვის :

1 ჭიქა რძე

4 ს.კოვზი საფუარი

ინგრედიენტები ცომისათვის:

7 ჭიქა თბილი რძე

4 კგ.ფქვილი

13 კვერცხი

10 ჭიქა შაქარი

1 კგ.კარაქი

200 გრ.არაჟანი

1 ჩ.კოვზი მუსკატი

1 ჩ.კოვზი ილი

500 გრ.ქიშმიში

მომზადების წესები :

1 ჭიქა თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი,2 ს,კოვზი ფქვილი და დავდგათ აფუებამდე.

აფუებულ მასას  დავუმატოთ რძე,შევაზილოთ  2კგ.ფქვილი და კიდევ დავდგათ ასაფუებლად.

კვარცხი ავთქვიფოთშაქართან ერთად,შევათქვიფოთ კარაქი და არაჟანი,მუსკატი , ილი და მოვზიოთ 2 კგ.ფქვილთან ერთად.ეს მასა შევურიოთ ამოსულ საფუარიან ცომს, დავაცადოთ ამოსვლა.ბოლოს დავუმატოთ ქიშმიში და ჩავდოთ ფორმებში ნახევრამდე.

ფორმებს გამოვუსვათ ზეთი.

ფორმაში ცომი,როგორც კი გაფუებას დაიწყებს შევდოთ გაზქურაში ერთი საათი ჯერ მაღალ და შემდეგ დაბალ ცეცხლზე.

 

 

 

:

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here