ინგრედიენტები :
1 კგ.კარტოფილი
50 მლ.ზეთი
20 გრ.კარაქი
მომზადების წესები :
1. შესაწვავად შეარჩიეთ ვარდისფერი კარტოფილი,ყველაზე ნაკლებ სახამებელს შეიცავს.
2. დაჭრილი ნაჭრები უნდა იყოს ერთნაირი სისქის,რომ ყველა თანაბრად შეიწვას.
3. ჩაყარეთ დაჭრილი კარტოფილი 10-15 წუთის განმავლობაში წყალში, ისე რომ დაიფაროს. ამით ზედმეტი სახამებელი გამოვა.
4. შეწვის წინ კარტოფილის ნაჭრები კარგად გაამშრალოთ.
5. ნუ დაიშურებთ მცენარეულ ზეთს, თუ გსურთ მიიღოთ ხრაშუნა კარტოფილები. თუ გსურთ მეტი არომატი, დაამატეთ კუბიკი კარაქი.
6. კარტოფილი ტაფაზე დავყაროთ 2 ფენად. მხოლოდ ამ გზით შეუძლია მას ,რომ კარგად შეიწვას.
7. კარტოფილი აურიეთ 5 წუთში ერთხელ და ის მზად იქნება 25 წუთის შემდეგ.
8. მარილი მოაყარეთ ბოლოს.
9. არავითარ შემთხვევაში არ დააფაროთ კარტოფილს სახურავი, წინააღმდეგ შემთხვევაში იგი გახურდება, გახდება რბილი და არ გამოვა ხრაშუნა.