kartshem0
5/5

როგორ შევწვათ კარტოფილი გემრიელად და სწორად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ.კარტოფილი

50 მლ.ზეთი

20 გრ.კარაქი

მომზადების წესები :

1. შესაწვავად შეარჩიეთ ვარდისფერი კარტოფილი,ყველაზე ნაკლებ სახამებელს შეიცავს.

2. დაჭრილი ნაჭრები უნდა იყოს ერთნაირი სისქის,რომ  ყველა თანაბრად შეიწვას.

3. ჩაყარეთ  დაჭრილი  კარტოფილი 10-15 წუთის განმავლობაში წყალში, ისე რომ დაიფაროს. ამით ზედმეტი სახამებელი გამოვა.

4. შეწვის წინ კარტოფილის ნაჭრები კარგად გაამშრალოთ.

5. ნუ დაიშურებთ მცენარეულ ზეთს, თუ გსურთ მიიღოთ ხრაშუნა კარტოფილები.  თუ გსურთ მეტი არომატი, დაამატეთ კუბიკი კარაქი.

6. კარტოფილი ტაფაზე დავყაროთ 2 ფენად. მხოლოდ ამ გზით შეუძლია მას ,რომ კარგად შეიწვას.

7. კარტოფილი აურიეთ 5 წუთში ერთხელ  და ის მზად იქნება 25 წუთის შემდეგ.

8. მარილი მოაყარეთ ბოლოს.

9. არავითარ შემთხვევაში არ დააფაროთ კარტოფილს  სახურავი, წინააღმდეგ შემთხვევაში იგი გახურდება, გახდება რბილი და არ გამოვა  ხრაშუნა.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here