kartshem0
5/5

როგორ შევწვათ კარტოფილი გემრიელად და სწორად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ.კარტოფილი

50 მლ.ზეთი

20 გრ.კარაქი

მომზადების წესები :

1. შესაწვავად შეარჩიეთ ვარდისფერი კარტოფილი,ყველაზე ნაკლებ სახამებელს შეიცავს.

2. დაჭრილი ნაჭრები უნდა იყოს ერთნაირი სისქის,რომ  ყველა თანაბრად შეიწვას.

3. ჩაყარეთ  დაჭრილი  კარტოფილი 10-15 წუთის განმავლობაში წყალში, ისე რომ დაიფაროს. ამით ზედმეტი სახამებელი გამოვა.

4. შეწვის წინ კარტოფილის ნაჭრები კარგად გაამშრალოთ.

5. ნუ დაიშურებთ მცენარეულ ზეთს, თუ გსურთ მიიღოთ ხრაშუნა კარტოფილები.  თუ გსურთ მეტი არომატი, დაამატეთ კუბიკი კარაქი.

6. კარტოფილი ტაფაზე დავყაროთ 2 ფენად. მხოლოდ ამ გზით შეუძლია მას ,რომ კარგად შეიწვას.

7. კარტოფილი აურიეთ 5 წუთში ერთხელ  და ის მზად იქნება 25 წუთის შემდეგ.

8. მარილი მოაყარეთ ბოლოს.

9. არავითარ შემთხვევაში არ დააფაროთ კარტოფილს  სახურავი, წინააღმდეგ შემთხვევაში იგი გახურდება, გახდება რბილი და არ გამოვა  ხრაშუნა.

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here