kartofilisfri123
5/5

როგორ მოვამზადოთ ხრაშუნა კარტოფილის ფრი სახლის პირობებში

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

1 კგ. თეთრი კარტოფილი

1 ლიტრა წყალი

2 ჩ.კოვზი შაქარი

1 ჩ.კოვზი მარილი

ზეთი

მომზადების წესები:

ფრის მოსამზადებლად შევარჩიოთ თეთრი,მაგარი და გრძელი კარტოფილები.

კარტოფილები დავჭრათ   ფრის დასაჭრელი აპარატით.

კარტოფილი  შეგვიძლია დავჭრათ 1 სმ-ის სისქისა და სიგრძის ზოლებად ფიგურული ან ჩვეულებრივი დანით.

ერთ ლიტრა წყალში გავხსნათ შაქარი და მარილი,ჩავყაროთ კარტოფილები და 20 წუთი დავამარინადოთ.საიდუმლო ნომერი 1.

კარტოფილები გავამშრალოთ კულინარიული ქაღალდის ხელსახოცებით ,გადავიტანოთ კონტეინერში და აუცილებლად გავყინოთ.საიდუმლო ნომერი 2.

გაყინული კარტოფილის ფრი შევწვათ ფრიწიურში 5-8 წუთი.

კარტოფილის ფრი დავჭრიტოთ ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე მივიტანოთ სუფრასთან.

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here