ინგრედიენტები :
500 გრ ყაბაყი
100 გრ.ფქვილი
150 გრ.საფანელი ან მჭადის ფქვილი
1 კვერცხი
1 ჩ.კოვზი მარილი
0.5 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა
100 მლ.ზეთი შესაწვავად
არაჟნის სოუსი :
150 გრ.არაჟანი
3 კბილი ნიორი
კამა ან ოხრახურში( შეიძლება მიქსიც)
მომზადების წესები :
გარეცხილი ყაბაყი დავჭრათ ნაჭრებად და დავამარილოთ.
კვერცხს შევურიოთ ცოტა მარილი და შავი დაფქული წიწაკა.
პარკში ჩაყაროთ ფქვილი,დავაყაროთ ყაბაყის ნაჭრები და ამოვსვაროთ.
ფქვილში ამოსვრილი ყაბაყის ნაჭრები ჯერ ამოვავლოთ კვერცხში და შემდეგ საფანელში ამოვსვაროთ.
ყაბაყები შევწვათ ტაფაზე ზეთში ორივე მხრიდან.
ოქროსფერი ყაბაყები მივირთვათ არაჟნის სოუსთან ერთად.
არაჟანში ავურიოთ დაჭყლეტილი ნიორი და დაჭრილი მწვანილები.
2+