ინგრედიენტები :
1200 გრ.ცხვრის ხორცი
180 გრ.ხახვი
1 კგ. ტკბილიკომში
1 ს.კოვზი შაქარი,გვჭირდება თუ კომში ტკბილი არ არის.
1/2 ჩ.კოვზი დარიჩინი
1 ს.კოვზი ერბო
მარილი და ქინძი გემოვნებით
მომზადების წესები :
მსუქანი ცხვრის ხორციგავრეცხოთ,დავჭრათ,დავასხათ ცხელი წყალი და მოვხარშოთ.ხარშვის პერიოდში მოვხადოთ ქაფი.
ცალკე ტაფაზე მოვშუსოთ ერბოში ალყად დაჭრილი ხახვი,ზემოდან დავაწყო გათლილი და ნაჭრებად დაჭრილი კომში,დავასხათ ცოტა ნახარში და მოვხარშოთ.
სანამ კომში და ხახვი მოიხარშება, ამასობაში ცხვრის ხორციც დარბილდება.
ხორცი,ხახვი და კომში გადავიტანოთ ერთ ქვაბში ,მოვაყაროთ მარილი და მიხაკ-დარიჩინი. კერძს მომზადების დასრულებამდე შეგვიძლია მოვაყაროთ ქინძიც.
0