კარტოფილი გლეხურად
ინგრედიენტები :
6 კარტოფილი
250 გრ.ყველი
50 გრ.კარაქი
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ ,დავჭრათ 4 ნაწილად და მოვხარშოთ.
ნახევრად მოხარშული კარტოფილებს მოვასხათ გამდნარი კარაქი,გაგრძელება წაიკითხეთ აქ
მწყემსის ღვეზელი
ინგრედიენტები :
ბატკანი – 300 გრ;
ფქვილი – 1 სუფრის კოვზი
ხახვი – 1 ცალი;
სტაფილო – 1 ცალი;
ტომატის პასტა – 2 სუფრის კოვზი
კარტოფილის პიურე – 400 გრ;
ხმელი ორეგანო ,ქონდარი,მაიორანი გემოვნებით ;
ნაღები – გემოვნებით;
კარაქი – გემოვნებით;
ბულიონი – გემოვნებით;
ყველი ბრინზა ან ფეტა – გემოვნებით;
წიწაკა – გემოვნებით;
მარილი გემოვნებით
მომზადების წესები :
ბატკნის ხორცს ნაჭრები ჩავდოთ ქვაბში,მოვაყაროთ მარილი,დაჭრილი ხახვი,სტაფილო,ორეგანო,ქონდარი,მაიორანი და 10 წუთი ვშუშოთ.
მოშუშულ ხორცს დავუმატოთ ფქვილი,ტომატ-პასტა,ბულიონი და ცეცხლზე გავაჩეროთ 5 წუთი.შემდეგ გადმოვდაგათ ცეცხლიდან.გაგრძელება იხ.აქ
კარტოფილი “ანა “
ინგრედიენტები :
კარტოფილი – 1 კგ;
ხახვი – 2 ცალი .;
კარაქი – 80 გ ;
მცენარეული ზეთი – 4 სუფრის კოვზი.;
ნიორი – 4 კბილი;
როზმარინი – 1 ყლორტი;
მარილი, წიწაკა – გემოვნებით
მომზადების წესები :
კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ ,დავასხათ წყალი და წყლის ადუღებიდან სამი წუთი ვხარშოთ.
ხახვი დავჭრათ ალყა ალყად და დაჭრილ ნიორთან ერთად ზეთში მოვშუშოთ.
ფორმას წავუსვათ კარაქი.გაგრძელება იხ.აქ.
კარტოფილის დერუნები
ინგრედიენტები :
350 გრ.ხორცი
250 გრ.კარტოფილი
2 კვერცხის გული
100 გრ.ხახვი
50 გრ.ფქვილი
მარილი გემოვნებით
წიწაკა გემოვნებით
მომზადების წესები :
კარტოფილი დავაბლენდეროთ,დავუმატოთ კვერცხი,ფქვილი,მარილი,წიწაკა.
ხორცი გავატაროთ ხახვთან ერთად ხორცსაკეპში,მოვაყრით წიწაკასა და მარილს.გაგრძელება იხ.აქ
კარტოფილის მაფინები
ინგრეიენტები :
პიურე კარტოფილი – 400 გრ;
რძე – 200 მლ;
კარაქი – 2 სუფრის კოვზი .;
ნიორი (თავები) – 2 ცალი;
ზეითუნის ზეთი – 50 მლ;
საფანელი – 50 გრ;
არაჟანი – 50 მლ;
ყველი – 50 გრ
მომზადების წესები ;
გარეცხილი კარტოფილი დავჭრათ,მოვხარშოთ, წყალი გადავწუროთ,დავჭყლიტოთ ,შევურიოთ კარაქი და რძე.
ორი თავი ნიორი გავარჩიოთ,ნივრის კბილები გავფცქვნათ, პერგამენტზე დავაწყოთ, ზეითუნის ზეთით მოვასხათ,ღუმელში შევდოთ გაგრძელება იხ.აქ