bcb3dacf
5/5

5 საუკეთესო რეცეპტი კარტოფილის მოსამზადებლად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

კარტოფილი გლეხურად

ინგრედიენტები :

6 კარტოფილი

250 გრ.ყველი

50 გრ.კარაქი

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ ,დავჭრათ 4 ნაწილად და მოვხარშოთ.

ნახევრად  მოხარშული კარტოფილებს მოვასხათ გამდნარი კარაქი,გაგრძელება წაიკითხეთ აქ

მწყემსის ღვეზელი

ინგრედიენტები :

ბატკანი – 300 გრ;
ფქვილი – 1 სუფრის კოვზი
ხახვი – 1 ცალი;
სტაფილო – 1 ცალი;
ტომატის პასტა – 2 სუფრის კოვზი
კარტოფილის პიურე – 400 გრ;
ხმელი ორეგანო ,ქონდარი,მაიორანი გემოვნებით ;
ნაღები – გემოვნებით;
კარაქი – გემოვნებით;
ბულიონი – გემოვნებით;
ყველი ბრინზა ან ფეტა – გემოვნებით;
წიწაკა – გემოვნებით;
მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

ბატკნის ხორცს  ნაჭრები ჩავდოთ ქვაბში,მოვაყაროთ მარილი,დაჭრილი ხახვი,სტაფილო,ორეგანო,ქონდარი,მაიორანი  და 10 წუთი ვშუშოთ.

მოშუშულ ხორცს დავუმატოთ ფქვილი,ტომატ-პასტა,ბულიონი და ცეცხლზე გავაჩეროთ 5 წუთი.შემდეგ გადმოვდაგათ ცეცხლიდან.გაგრძელება იხ.აქ 

კარტოფილი  “ანა “

ინგრედიენტები :

კარტოფილი – 1 კგ;
ხახვი – 2 ცალი .;
კარაქი – 80 გ ;
მცენარეული ზეთი – 4 სუფრის კოვზი.;
ნიორი – 4 კბილი;
როზმარინი – 1 ყლორტი;
მარილი, წიწაკა – გემოვნებით

მომზადების წესები :

კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ ,დავასხათ წყალი და წყლის ადუღებიდან სამი წუთი ვხარშოთ.

ხახვი დავჭრათ ალყა ალყად და  დაჭრილ ნიორთან ერთად ზეთში მოვშუშოთ.

ფორმას წავუსვათ კარაქი.გაგრძელება იხ.აქ.

კარტოფილის დერუნები

ინგრედიენტები :

350 გრ.ხორცი

250 გრ.კარტოფილი

2 კვერცხის გული

100 გრ.ხახვი

50 გრ.ფქვილი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

კარტოფილი დავაბლენდეროთ,დავუმატოთ კვერცხი,ფქვილი,მარილი,წიწაკა.

ხორცი გავატაროთ ხახვთან ერთად ხორცსაკეპში,მოვაყრით წიწაკასა და მარილს.გაგრძელება იხ.აქ

კარტოფილის მაფინები

ინგრეიენტები :

პიურე კარტოფილი – 400 გრ;
რძე – 200 მლ;
კარაქი – 2 სუფრის კოვზი .;
ნიორი (თავები) – 2 ცალი;
ზეითუნის ზეთი – 50 მლ;
საფანელი – 50 გრ;
არაჟანი – 50 მლ;
ყველი – 50 გრ

მომზადების წესები ;

გარეცხილი კარტოფილი დავჭრათ,მოვხარშოთ, წყალი გადავწუროთ,დავჭყლიტოთ ,შევურიოთ კარაქი და რძე.

ორი თავი ნიორი გავარჩიოთ,ნივრის კბილები გავფცქვნათ, პერგამენტზე დავაწყოთ,  ზეითუნის ზეთით მოვასხათ,ღუმელში  შევდოთ გაგრძელება იხ.აქ 

1+

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here