unnamed (2)
5/5

კარტოფილის პიურეს მაფინები

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

კარტოფილის მაფინები ადვილად დასწრაფად მოსამზადებელია. იგი შეგვიძლია წასახემსებლად წავიღოთ სამსახურში,პიკნიკზე,გავატანოთ ბავშვს სკოლაში.

ინგრეიენტები :

პიურე კარტოფილი – 400 გრ;
რძე – 200 მლ;
კარაქი – 2 სუფრის კოვზი .;
ნიორი (თავები) – 2 ცალი;
ზეითუნის ზეთი – 50 მლ;
საფანელი – 50 გრ;
არაჟანი – 50 მლ;
ყველი – 50 გრ

მომზადების წესები ;

გარეცხილი კარტოფილი დავჭრათ,მოვხარშოთ, წყალი გადავწუროთ,დავჭყლიტოთ ,შევურიოთ კარაქი და რძე.

ორი თავი ნიორი გავარჩიოთ,ნივრის კბილები გავფცქვნათ, პერგამენტზე დავაწყოთ,  ზეითუნის ზეთით მოვასხათ,ღუმელში  შევდოთ და გამოვაცხოთ  180 გრადუსზე   10 წუთის განმავლობაში.ნიორი გავაგრილოთ და დავაბლენდეროთ.

მაფინის ფორმებს მოვუსვათ ზეთი,მოვაყაროთ საფანელი.

პიურეს დავუმატოთ საფანელი და დაბლენდერებული ნიორი.

კარტოფილის პიურე გადავიტანოთ ფორმებში,ზემოდან წავუსვათ არაჟანი და მოვაყაროთ გახეხილი ყველი.

მაფინები გამოავაცხოთ  180 გრადუსზე  10 წუთის განმავლობაში.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here