unnamed (1)
5/5

კარტოფილის დერუნები – უკრაინული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

რა შეიძლება იყოს უფრო  გემრიელი, ვიდრე შემწვარი ოქროსფერი  კარტოფილის ბლინები? მხოლოდ კარტოფილის ბლინები ხორცით!

ინგრედიენტები :

350 გრ.ხორცი

250 გრ.კარტოფილი

2 კვერცხის გული

100 გრ.ხახვი

50 გრ.ფქვილი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები :

კარტოფილი დავაბლენდეროთ,დავუმატოთ კვერცხი,ფქვილი,მარილი,წიწაკა.

ხორცი გავატაროთ ხახვთან ერთად ხორცსაკეპში,მოვაყრით წიწაკასა და მარილს.

ზეთი მოვასხათ ტაფაზე დავასხათ 1 სუფრის კოვზი კარტოფილის მასა,მივცეთ ოლადის ფორმა,შუაში დავადოთ ხორცის ფარში,  ზემოდან  ისევ დავადოთ კარტოფილის მასა.

დერუნებს შევწვავთ ორივე მხრიდან ოქროსფერის მიღებამდე და შემდეგ გამოცხობას დავასრულებთ 15 წუთი  ღუმელში.

ეს გემრიელი დერუნები მივირთვათ  ალყა-ალყად დაჭრილ მოშუშულ ხახვთან ერთად.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ყაბაყის ბლინები

ინგრედიენტები : 2 ყაბაყი 2 კვერცხი 1 ჭიქა რძე ( ჭიქა 200 მლ.) 1 ჭიქა ფქვილი 0,5 ჩ.კოვზი მარილი შავი პილპილი გემოვნებით 2 ს.კოვზი ზეთი

კულიჩი ( პასკა) – უკრაინული სამზარეულო

აღდგომის სუფრის მთავარი გმირი არის შესანიშნავი, სურნელოვანი, ლამაზი და  გემრიელი სააღდგომო კულიჩი ! რეცეპტის ავტორია შეფ – მზარეული,კონდიტერი ელიზაბეტ გლინსკაია,რომელიც გვასწავლის კულიჩის( პასკა) მომზადებას ფრანგული ბრიოშის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here