252138_600
5/5

ხრაშუნა ბეზეს ნამცხვარი – საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

4 კვერცხის ცილა

280 გრ.შაქარი

ლომონმჟავა დანის წვერით

მომზადების წესები :

მშრალ მინანქრის ქვაბში კვერცხის ცილა ვათქვიფოთ ღრუბელივით მასის მიღებამდე,ქვაბს რომ გადმოვაბრუნებთ ,არ უნდა მოშორდეს კედლებს, შემდეგ ნელ-ნელა შევათქვიფოთ შაქარი და ლომონმჟავა.

მიღებული ბეზე გადავიტანოთ კულინარიულ ტომარაში .

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,მოვაყაროთ ფქვილი და დავსვათ ბეზე ლამაზ ფორმებად.

გამომცხვარი ბეზეს ორცხობილები შევაერთოთ  “შარლოტა” კრემით.

50 – 60 გრადუსზე ბეზეს ვაშრობთ 4 საათი და მივიღებთ თეთრ ქათქათა ბეზეს.

110  გრადუსზე ვაშრობთ პირველი 15 წუთი,შემდეგ ვუწევთ 60-70 გრადუსზე ტემპერატურას და მივიღებთ  გამომცხვარ  თეთრ ბეზეს ზემოდან ნახეთქებით.

100-120 გრადუსზე ვაშრობთ ბეზეს 1-2 საათის განმავლობაში  – მივიღებთ ორცხობილა ოდნავ ყავისფერ ბეზეს.

140 – 160  გრადუსზე ვასრობთ 30-40  წუთი  – მივიღებთ ბეზეს პავლოვას დესერტისათვის,გარედან ხრაშუნა,შიგნით წელვადი.

200 გრადუსზე ,ვაცხობთ 5-10 წუთი  – მივიღებთ ზემოდან მობრაწულ  და რბილ ბეზეს.

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მსხლისა და ტყემლის ჯემი

ინგრედიენტები : 2 კგ.მსხალი 2 კგ.წითელი ტყემალი ( ტკბილი) 2-2,5 კგ.შაქარი. მომზადების წესები : ხილი გავრეცხოთ. მსახალი დავჭრათ. მსახლი და ტყემალი ჩავყაროთ ქვაბში,დავასხათ წყალი,ისე რომ

მთელ – მთელი მსხლის მურაბა

ინგრედიენტები : 3 კგ. სამურაბე  ან პანტა მსხალი 3 ლიტრი წყალი 3 კგ. შაქარი 1  პატარა კონა პიტნა 1.5 ჩ.კოვზი ლიმონმჟავა მომზადების წესები : მსხალი

ბუღლამა – კახური სამზარეულო

ინგრედიენტები : 200 გრ.ცხვრის ხორცი 350 გრ.ხახვი 200 გრ.ალუჩა 2 კბილი ნიორი 70 გრ.ქინძი 40 გრ.პიტნა 50 გრ.კამა შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი მარილი გემოვნებით მომზადების

ხაჭაპურის ცომი მინერალურ წყალზე

ინგრედიენტები ( პირველი ვერსია) : 200 გრ.მაწონი 25-50 მლ. (მინერალური წყალი) ნახევარი ჩაის კოვზი ძმრით 300  – 400 გრ. ფქვილი მარილი ინგრედიენტები შიგთავსისათვის: 2 კვერცხი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here