image
5/5

კრემი” შარლოტა” -საბჭოთა რეცეპტი დესერტებისა და ტორტების გასაფორმებლად

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

2 კვერცხის გული

1 ჭიქა შაქარი

1 ჭიქა რძე

400 გრ.შაქარი

300 – 350  გრ.კარაქი

მომზადების წესები :

კვერცხის გული ავთქვიფოთ შაქართან ერთად,დავასხათ რძე და მივიყვანოთ ადუღებამდე,ვურიოთ განუწყვეტლივ შესქელებამდე.მოდუღებული ფაფა გავაგრილოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

კარაქი დავარბილოთ ოთახის ტემპერატურამდე,ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე და შემდეგ ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ოთხის ტემპერატურამდე გაგრილებული ფაფა.კარაქს და ფაფს აუცილებლად უნდა ქონდეს ერთნაირი ტემპერატურა.

მზა კრემს შეგვიძლია დავუმატოთ ბუნებრივი საღებავები,რომი,კონიაკი, ვანილი ან ბალზამიკო სურვილისა და გემოვნების მიხედვით.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მსხლისა და ტყემლის ჯემი

ინგრედიენტები : 2 კგ.მსხალი 2 კგ.წითელი ტყემალი ( ტკბილი) 2-2,5 კგ.შაქარი. მომზადების წესები : ხილი გავრეცხოთ. მსახალი დავჭრათ. მსახლი და ტყემალი ჩავყაროთ ქვაბში,დავასხათ წყალი,ისე რომ

მთელ – მთელი მსხლის მურაბა

ინგრედიენტები : 3 კგ. სამურაბე  ან პანტა მსხალი 3 ლიტრი წყალი 3 კგ. შაქარი 1  პატარა კონა პიტნა 1.5 ჩ.კოვზი ლიმონმჟავა მომზადების წესები : მსხალი

ბუღლამა – კახური სამზარეულო

ინგრედიენტები : 200 გრ.ცხვრის ხორცი 350 გრ.ხახვი 200 გრ.ალუჩა 2 კბილი ნიორი 70 გრ.ქინძი 40 გრ.პიტნა 50 გრ.კამა შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი მარილი გემოვნებით მომზადების

ხაჭაპურის ცომი მინერალურ წყალზე

ინგრედიენტები ( პირველი ვერსია) : 200 გრ.მაწონი 25-50 მლ. (მინერალური წყალი) ნახევარი ჩაის კოვზი ძმრით 300  – 400 გრ. ფქვილი მარილი ინგრედიენტები შიგთავსისათვის: 2 კვერცხი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here