Торт-Пани-Валевска
5/5

ნამცხვარი ” ოპიუმი “

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ცომი :

3 კვერცხი

150 გ შაქარი

150 გ  ოთხის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი

250 გ ფქვილი

3 ს.კოვზი არაჟანი

1 ჩაის  კოვზი გამაფხვიერებელი

ვანილი

ან ფირფიტები გამოვაცხოთ კლასიკური ფხვიერი ცომისგან. რეცეპტი იხ. აქ http://livemaster.ge/3803

400 მლ.რძე

4 კვერცხის გული

200 გრ.შაქარი

10 გრ.ვანილიანი შაქარი

40 გრ.სიმინდის სახამებელი

150 გრ.კარაქი

ვანილი

ბეზე :

4 კვერცხის ცილა

180 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი ლიმონის წვენი

10 გრ.სახამებელი

გულსართი:

შინდის , ალუბლის ჯემი,ჟოლოს ან ლიმონის ჯემი

მომზადების წესები :

მოვამზადოთ ცომი: კარაქი,კვერცხი  და შაქარი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე,შევათქვიფოთ არაჟანი, ვანილი,გამაფხვიერებელი და ფქვილი.მოვზილოთ ცომი .

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი და მასზე გავაბრტყელოთ ცომი.გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 10 წუთი.

მოვამზადოთ ბეზე. კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ლიმონის წვენთან ერთად,შევათქვიფოთ შაქრის პუდრა და ბოლოს ჩავყაროთ სახამებელი, ნიჩბით მოვურიოთ .

გამოვიტანოთ ღუმელიდან ფირფიტა,ჯერ წავუსვათ ჯემი,შემდეგ ბეზე გადავანაწილოთ და მოვაყაროთ დატეხილი ნიგოზი.ისევ შევაბრუნოთ ნამცხვარი ღუმელში და დავასრულოთ გამოცხობა 150 გრადუსზე 30 წუთი.

კრემის მომზადება :

ავადუღოთ რძე.

კვერცხის გული,შაქარი,ვანილი,მარილი  შევურიოთ ერთმანეთს,დავუმატოთ ფქვილი,სახამებელი და რამდენიმე კოვზი რძე.

ნარევს დავუმატოთ 3-4 ს.კოვზი მდუღარე რძე,მოვურიოთ( კვერცხი, რომ არ ამობრუნდეს) და ჩავასხათ   რძეში.

კრემი ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე გასქელებამდე. არ დაგვავიწყდეს, უნდა ვურიოთ სწრაფად და შეუჩერებლად.

მოხარშული კრემი ცეცხლიდან გადმოვდგათ და  ცხელშივე ჩავაგდოთ 60 გრ.ნაღების კარაქი.

კრემს გადავაფაროთ მჭიდროდ თავზე კულინარიული პარკი და კარგად გავაციოთ.

ავთქვიფოთ კარაქი გათეთრებამდე და  კრემი  კოვზობით შევათქვიფოთ.

რჩევა: კრემში არ გამოვიყენოთ კარტოფილის სახამებელი.თუ არ გვაქვს სიმინდის სახამებელი,მაშინ იგი შევცვალოთ პურის ფქვილით.

გამომცხვარი ნამცხვარი გავჭრათ შუაზე,გავაგრილოთ .

სინზე დავდოთ ბისკვიტის ერთი ნახევარი, წავუსვათ კრემი,დავადოთ ბისკვიტის მეორე ნახევარი.ეს უგემრიელესი ნამცხვარი მზად არის!

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here