Depositphotos_70431583_m-2015
5/5

ჟულიენი ბოსტნეულით – ფრანგული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

100 გრ.სტაფილო

150 გრ. ქამა სოკო

60 გრ ყველი გაუდა

150 გრ ხახვი

30 მლ.ზეითუნის ზეთი

30 გრ. კარაქი

50 მლ.თეთრი მშრალი ღვინო

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები :

სოკო და ბოსტნეული დავჭრათ.

ხახვი და სტაფილო ერთად მოვშუშოთ ზეთში და  კარაქში.

მოშუშულ ბოსტეულს ვუმატებთ სოკოს და კიდევ 5 წუთი ვშუშავთ.

მოშუშულ მასას დავასხათ ღვინო ,კიდევ 5 წუთი ვშუშავთ და შემდეგ ქაღალდის ხელსახოცზე გადავიტანოთ.როგორც კი ქაღალდის ხელსახოცი გაიჟღინთება ზედმეტი ცხიმით, ჩავყაროთ თასში,მოვასხათ სოუსი ბეშამელი “,გადავანაწილოთ თიხის ქოთნებში,მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და 200 გრადუსზე გამოვაცხოთ 15-20 წუთი. ასევე წაიკითხეთ “ჟარკოე “

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

ინგრდიენტები ; 1,5  კგ.ქლიავი 1.5 კგ. ვაშლი 2 კგ. შაქარი 1 ლიმონის წვენი და ცედრა 5 სმ. ჯანჯაფილი მომზადების წესები :   ქლიავი გავრეცხოთ და

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 600 გრ.ბადრიჯანი 400 გრ.კარტოფილი 150 გრ.მაგარი ყველი 30 გრ.საფანელი 100 მლ.ზეთი 90 გრ.მარილი სოუსი ბეშამელი : 50 გრ.კარაქი 100 გრ.ფქვილი 1 ლიტრი რძე

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბადრიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here