esterhazy-cake-sliced-on-white-plate-top-view-picture-id985014120
5/5

ევროპაში სახელგანთქმული ტორტი “ესტერხაზი” – უნგრული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

ფენები:

250 გრ.ცილა

250 გრ.შაქრის პუდრა

250 გრ.ნუშის ფქვილი

1 ჩ.კოვზი დარიჩინი

50 გრ.შაქრის პუდრა მოსაყრელად

კრემი:

400 გრ.რძე

100 გრ.შაქარი

10 გრ.შაქრიანი ვანილი

110-120 გრ.კვერცხის გული

35 გრ.სიმინდის სახამებელი ან ფქვილი

250 გრ.ნაღების კარაქი

30 გრ.რომი

დეკორი:

40 გრ.გარგრის ჯემი

100 გრ.თეთრი შოკოლადი

50 გრ.შავი შოკოლადი

40-50 გრ.ნუშის ფანტელები მოსაყრელად

მომზადების წესები :

კვერცხის ცილა ჩავასხათ თასში,გადავაფაროთ პლასტიკი და გავაჩეროთ ოთახის ტემპერატურაზე 24 საათი.( საიდუმლო ნომერი1).

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ,ნელნელა ჩავაყაროთ შაქრის პუდრა.მიღებულ ბეზეს შევურიოთ ნუშის ფქვილი და დარიჩინი .

ნუშის ფქვილის ნაცვლად ზოგიერთი კონდიტერი  იყენებს  წმინდად დაფქული ნიგვზის ფქვილს.

ცომი გავყოთ 6 ნაწილად.

საცხობ   ქაღალდზე შემოვხაზოთ ფანქრით 22 სმ დიამეტრის  რგოლები და შაბლონების სიგნით  წავუსვათ ცხიმი.

ცომი გადავიტანოთ კონტეინერში და ცილოვანი მასა გადავანაწილოთ .

საიდუმლო ნომერი 2.

მივაქციოთ ყურადღება: ექვსივე  შაბლონს ვავსებთ  ცილოვანი ცომით და აუცილებლად უნდა მოვაყაროთ ზემოდან შაქრის პუდრა,რომ წარმოიქმნას ქერქი.ასეთ შემთხვევაში დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში ცომი არ დაჯდება,სანამ ცხვება სხვები.

გამოვაცხოთ ფირფიტები 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთი.

მოხარშული კრემის მომზადების რეცეპტი.

კრემი ზემოდან ხუთ ფენას და გვერდებზე წავუსვათ.მე-6 ფენას ზემოდან  წავუსვათ გარგრის ჯემი და გადავასხათ  ორთქლის აბაზანაზე გამდნარი თეთრი შოკოლადი.

შავი შოკოლადიც გავადნოთ ორთქლის აბაზანაზე  და შემოვხაზოთ წრეები ისე როგორც სურათზე არის ნაჩვენები.ირგვლივ მოვაყაროთ ნუშის ფანტელები .შევინახოთ მაცივარში 12 საათი.

ხის ჩხირით ან დანის წვერით რვა ხაზი ცენტრიდან ნაპირებისკენ გავავლოთ.

ირგვლივ მოვაყაროთ ქოქოსის ფანტელები.

ეს დესერტი ძალიან გემრიელია !

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბელორუსული პური

ინგრედიენტები : ოპარა : 175 გრ.ფქვილი 275 გრ.წყალი ან შრატი 3 გრ.მშრალი საფუარი ცომი : ოპარა 300 გრ.ფქვილი 25 გრ.ცეხვილი ფქვილი 30 გრ. რძის ფხვნილი

სვანური ხაჭაპური

ინგრედიენტები : ფქვილი 500 კგ საფუარი 5 გრ წყალი 250 მლ ცოტა მარილი შიგთავსისათვის: 400 გრ.სვანური სულგუნი 250 გრ.იმერული ყველი ან 700 გრ.სვანური ყველი ნარჩვი

ქართული პური – შოთი

ინგრედიენტები : 2 კგ ფქვილი 20 გრ.საფუარი 1 ლ.თბილი წყალი 30-40 გ.მარილი მომზადების წესები : დიდ თასში ჩავყაროთ 2 კგ.ფქვილი,შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება ,ჩავასხათ თბილი წყალი,ჩავყაროთ

კომშის ცუკატი – არომატული მშრალი მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ.კომში 1 კგ.შაქარი 500 მლ.წყალი 1 ლიმონი. მომზადების წესები : კომში კარგად გავრეცხოთ,გავთალოთ,1.5 სმ სისქის რგოლებად დავჭრათ . ყოველ  კომშის რგოლს ამოვაჭრათ

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here