9cf31f
5/5

გემრიელი და კნატუნა ხაჭოს ორცხობილები “ბატის ფეხები” – უბრალოდ პირში დნება,საბჭოთა რეცეპტი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

 

 ხაჭოს  ორცხობილა   მთელი ოჯახისათვის. ნამცხვარი ადვილად და მარტივად მოსამზადებელია, ინგრედიენტები კი   ყოველთვის ინახება ყველას მაცივარში.

ინგრედიენტები :

500 გრ.ხაჭო

300 გრ.კარაქი

400-500 გრ.ფქვილი

150-გრ.შაქარი

2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

მომზადების წესები :

ფქვილში შევურიოთ გამაფხვიერებელი.

ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ კარაქი და გავაგრილოთ.

ხაჭო გავატაროთ საცერში ან ხელის ბლენდერით დავაბლენდეროთ,შევურიოთ გაზზე  გამდნარი კარაქი,დავუმატოთ ფქვილი გამაფხვიერებელით და მოვზილოთ ცომი.

ცომი შევახვიოთ პლასტიკში და შევდოთ მაცივარში ნახევარი საათი.

ცომი გავაბრტყელოთ 4-5 სმ-ის  სისქეზე , ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები.

ცომის რგოლები ამოვსვაროთ ორივე მხრიდან შაქარში და გადავკეცოთ ისე,როგორც სურათზე არის ნაჩვენები.

ხაჭოს ორცხობილები დავალაგოთ ღუმელის ტაფაზე,რომელზეც დაფენილი არის ცხიმიანი ქაღალდი და გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 20-25 წუთი.

გემრიელი  ხაჭოს  “პეჩენიები “,ორცხობილები მზად არის!

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here