djurdjali
5/5

ჯურჯანი,მეგრული კუჭმაჭი – ქართული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

3 კგ.საქონლის ნაწლავი და ფაშვი

ცოტა ბადექონი

6 თავი ხახვი

6 კბილი ნიორი

2-3  ჩ.კოვზი ქონდარი

2  ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი

2 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი

მარილი გემოვნებით

წითელი დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით

ნახევარი ბროწეული

2 პატარა კონა ქინძი

მომზადების წესები :

კარაგად გარეცხილი ნაწლავები მოვხარშოთ და წვრილად დავჭრათ.

ხახვი  დავჭრათ რკალებად.

ქინძი წვრილად დავჭრათ.

წვრილად დავჭრათ ბადექონი და სქელძირიან ქვაბში გავადნოთ.ცხიმში მოვშუშოთ,შემდეგ დავაყაროთ დაჭრილი ნაწლავები,ცოტა ხანი კიდევ ვშუშოთ,ვუზამთ სუნელებს , წვრილად დაჭრილ ქინძს ,მარილს და წიწაკას.მეგრულ კუჭმაჭს, ჯურჯანს მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები და მივირთვათ ცხლად ღომთან ერთად.

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ხაჭოს “რაფაელო” მარწყვით – საზაფხულო დესერტი ცხობის გარეშე ბავშვებისათვის

ინგრედიენტები : 300 გრ.ორცხობილა  ” პეჩენია ” 200 გრ.ხაჭო 200 გრ.კარაქი 200 გრ.მარწყვი 100 გრ.ქოქოსის ფანტელები 50 გრ.შაქარი მომზადების წესები : კარაქი დავარბილოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

მარწყვის ტარტი მოხარშული კრემით

ინგრედიენტები : 200 გრ.ფქვილი 100 გრ.მარგარინი 100 გრ.შაქრის პუდრა 4 კვერცხის გული 1 -2 ს.კოვზი ცივი წყალი   მომზადების წესები ; კვერცხის გულები  მსუბუქად ავთქვიფოთ

ქათმის ფილეს,სოკოს,კიტრის და პამიდვრის საზაფხულო სალათა “მარწყვი”

გემრიელი და ამავე დროს უჩვეულო სალათი “მარწყვი” მზადდება უბრალოდ.  ეს კერძი თავისი უჩვეულო ფორმისა და დეკორაციის წყალობით სადღესასწაულო სუფრის მშვენებაა, სტუმრები დააფასებენ თქვენს ძალისხმევას. ინგრედიენტები

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here