a431228c3e1035a9c5d9d7cd3bac5d58
5/5

სამარხვო ყავის კექსი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

250-300 გრ.ფქვილი

2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა

200 გრ.შაქარი

250 მლ.ცხელი წყალი

2 ს.კოვზი თაფლი

1 ჩ.კოვზი სოდა

მწიკვი მარილი

100 გრ.ნიგოზი

100 გრ.ქიშმიში ან ჩირი

მომზადების წესები :

ცხელ წყალში გავხსნათ ყავა ,თაფლი , შაქარი,მარილი და გავაციოთ.

ნიგოზი დავტაეხოთ ან დავაბლენდეროთ.

ქიშმიში გავრეცხოთ და ქაღალდის ხელსახოცზე დავყაროთ,დავწრიტოთ და წყალი შევაშროთ.

ქიშმიში,ნიგოზი და ერთი სუფრის კოვზი ფქვილი ერთმანეთში შევურიოთ.

სითხეში ჩავყაროთ სოდა, ორ ულუფად შევათქვიფოთ ფქვილი,შევურიოთ ნიგოზი , ქიშმიში  და 20 წუთი დავასვენოთ.

ფორმას მოვუსვათ ცხიმი,ჩავასხათ ცომი ,ავავსოთ ნახევრამდე და 60-80 წუთი გამოვაცხოთ  180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

გამომცხვარი  ყავის კექსი გავაგრილოთ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

უგემრიელესი ხაჭოს ფუმფულა პასკა ღუმელში გამომცხვარი

თუ თქვენ ხაჭოს მოყვარული ხართ,მაშინ ჩაიწერეთ და დაიმახსოვრეთ ეს რეცეპტი! ხაჭოს კულიჩი,ღუმელში გამომცხვარი,წარმოუდგენლად გემრიელია. ინგრედიენტები : 500 გრ.ხაჭო 100 გრ.კარაქი 150 გრ.შაქარი 1 სუფრის კოვზი

კულიჩი ”კრაფინი” – თანამედროვე უცხოური სამზარეულო

ინგრედიენტები : 650 გრ.ფქვილი 200 მლ.რძე 12 გრ.საფუარი 3 კვერცხის გული 2 დიდი ზომის კვერცხი 50 მლ.ფორთოხლის წვენი 30 გრ.თაფლი 130 გრ.შაქარი 1 ფორთოხლის ცედრა

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here