a431228c3e1035a9c5d9d7cd3bac5d58
5/5

სამარხვო ყავის კექსი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

250-300 გრ.ფქვილი

2 ს.კოვზი ( სავსე) – ხსნადი ყავა

200 გრ.შაქარი

250 მლ.ცხელი წყალი

2 ს.კოვზი თაფლი

1 ჩ.კოვზი სოდა

მწიკვი მარილი

100 გრ.ნიგოზი

100 გრ.ქიშმიში ან ჩირი

მომზადების წესები :

ცხელ წყალში გავხსნათ ყავა ,თაფლი , შაქარი,მარილი და გავაციოთ.

ნიგოზი დავტაეხოთ ან დავაბლენდეროთ.

ქიშმიში გავრეცხოთ და ქაღალდის ხელსახოცზე დავყაროთ,დავწრიტოთ და წყალი შევაშროთ.

ქიშმიში,ნიგოზი და ერთი სუფრის კოვზი ფქვილი ერთმანეთში შევურიოთ.

სითხეში ჩავყაროთ სოდა, ორ ულუფად შევათქვიფოთ ფქვილი,შევურიოთ ნიგოზი , ქიშმიში  და 20 წუთი დავასვენოთ.

ფორმას მოვუსვათ ცხიმი,ჩავასხათ ცომი ,ავავსოთ ნახევრამდე და 60-80 წუთი გამოვაცხოთ  180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში.

გამომცხვარი  ყავის კექსი გავაგრილოთ და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

შინდის მურაბა

ინგრედიენტები : 1 კგ შინდი 300 მლ. წყალი 1,5 კილო შაქარი მომზადების წესები : შინდი გავრეცხოთ და ერთი წუთი ჩავყაროთ ადუღებულ წყალში. შინდი  საცერით ან

ბულგარული წიწაკა ბრინჯით “ტურისტის სადილი” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები : 1,5 კგ.პომიდორი 350 გრ.სტაფილო 350 გრ.ხახვი 3 ცალი ბულგარული 3 კბილი ნიორი 0,5 ჭიქა ბრინჯი 2 სუფრის კოვზი შაქარი 1 სუფრის კოვზი მარილი

ბულგარული წიწაკისა და პომიდვრის ლეჩო -მოვემზადოთ ზამთრისათვიოს საბჭოთა რეცეპტი

დღეს გთავაზობთ ბევრისათვის საყვარელ  ლეჩოს  საბჭოთა რეცეპტს. ამ რეცეპტით მომზადებული ბულგარული წიწაკა პომიდორში შეგვიძლია,მივირთვათ დამოუკიდებელი კერძად და ასევე გამოვიყენოთ ბორშის და სხვა მრავალი კერძის მოსამზადებლად.

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here