ინგრედიენტები :
2 დიდი ზომის ვაშლი
1 კვერცხის ცილა
200 გრ.შაქარი
სიროფისათვის:
80 მლ.წყალი
220 გრ.შაქარი
4 გრ.აგარ-აგარი
მომზადების წესები :
გარეცხილი ვაშლი გავჭრათ შუაზე,გული ამოვაჭრათ,დავაწყოთ ღუმელის ტაფაზე( დაფენილი გვაქვს ქაღალდი),15 წუთი 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ.
ვაშლს მოვაშოროთ შემწვარი ქერქი და დავაბლენდეროთ.პიურე გავატაროთ საცერში,შევურიოთ შაქარი და გავაგრილოთ.
ვაშლის პიურეს დავუმატოთ კვერცხის ცილის ნახევარი,როგორც კი მასა მოცულობაში გადიდდება,გათეთრდება ,შევათქვიფოთ დარჩენილი ცილა და ვთქვიფოთ 3-4 წუთი.
თასში ჩავასხათ წყალი,ჩავყაროთ აგარ-აგარი და მივიყვანოთ ადუღებამდე.შემდეგ დავუმატოთ საკვები საღებავი და შაქარი.სიროფი საშუალო ცეცხლზე მოვადუღოთ და ცეცხლზე გავაჩეროთ 5 წუთი.
ვაშლისა და კვერცხის ცილისაგან მომზადებულ მასაში წვრილი ჭავლით ჩავასხათ ცხელი სიროფი,თან ვთქვიფოთ 6-8 წუთი.მასა ნელნელა გასქელდება.
მასა გადავიტანოთ საკონდიტრო ტომარაში და ქაღალდზე დავსვათ ზეფირები.ზეფირი დავტოვოთ მთელი ღამე გამოსაშრობად.დილით კი მოვაყაროთ შაქრის პუდრა და ორი ნახევარი შევაერთოდ.