eskimo2
5/5

“ესკიმო” – მსუბუქი და გემრიელი ტორტი ნაყინის არომატით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

4 კვერცხი

120 გრ.ფქვილი

130 გრ.შაქარი

80 გრ.რძე

30 გრ.კარაქი

10 გრ.შაქრიანი ვანილი

3 გრ.გამაფხვიერებელი

მწიკვი მარილი (0,5 გრ)

ინგრედიენტები კრემისათვის:

300 მლ.რძე

250 გრ.კარაქი

2 კვერცხი

150-200 გრ. შაქარი

10 გრ.შაქრიანი ვანილი

30 გრ.სიმინდის სახამებელი

სიროფი:

50 გრ.შაქარი

50 მლ.წყალი

30 მლ.ფორთოხლის ლიქიორი

მინანქარი :

100 გრ.შავი შოკოლადი

100 გრ.20% ნაღები

30 გრ.კარაქი

30 გრ.ნიგოზი

მომზადების წესები :

გაცრილ ფქვილს შევურიოთ მარილი და გამაფხვიერებელი.

თასში ჩავასხათ რძე,ჩავდოთ კარაქი და მივიყვანოთ ადუღებამდე.

კვერცხი , შაქარი  და შაქრიანი ვანილი ავთქვიფოთ  მიქსერით ერთად.ვთქვიფოთ 7 წუთი.

ათქვეფილ კვერცხს ხელის სათქვეფით შევათქვიფოთ ფქვილი.

მიღებული ცომიდან ამოვიღოთ 3-4 ს.კოვზი ცომი და  გავხსნათ  ცხელ რძეში ( მასში გამდნარი არის კარაქი) და ისევ ჩავაბრუნოთ ძირითად ცომში.მოვურიოთ კარგად.

ღუმელის ტაფაზე დავაფინოთ ქაღალდი,მოვუსვათ ცხიმი და გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში 17-20 წუთი.

გამომცხვარ ბისკვიტს ღუმელის ტაფაში  გავაჩერებთ 15 წუთი,შემდეგ გადმოვიღებთ,ქაღალდს მოვაშორებთ და ბადეზე მთლიანად გავაციებთ .

კრემის მომზადება:

150 მლ. რძე დავდგათ ცეცხლზე და შევათბოთ.

კვერცხები და შაქარი ვთქვიფოთ ,შევურიოთ სახამებელი.

მიღებული მასა კარგად გავხსნათ  მორჩენილ 150  მლ. რძეში და გადავიტანოთ ოდნავ თბილ რძეში.

ვურიოთ ნელ-ნელა განუწყვეტლივ დაბალ ტემპერატურაზე ,სანამ კრემი გასქელდება.კრემი არ უნდა ადუღდეს.

ფაფა გავაცივოთ და ნელ-ნელა შევათქვიფოთ ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული კარაქი.

არ დაგვავიწყდეს ვანილის დამატება.

შაქრისა და წყლისაგან მოვადუღოთ სიროფი და ფორთოხლის ლიქიორი ჩავასხათ.

მინანქრის მომზადება:

ნაღები მივიყვანოთ ადუღებამდე და ცხელი დავასხათ დატეხილ შოკოლადს.ჩავაგდოთ კარაქი და კარგად მოვურიოთ.

ბისკვიტი გავჭრათ  შუაზე და ფენები ერთმანეთზე დავაწყოთ ტორტს გვერდებზე,ფენებს შუა  და ზემოდან წავუსვათ კრემი.

ზემოდან მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი და გადავასხათ მინანქარი.ტორტი შევინახოთ მაცივარში 3 საათი.

 

 

 

 

 

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ცხვრის ხორცი კომშით – ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 1200 გრ.ცხვრის ხორცი 180 გრ.ხახვი 1 კგ. ტკბილიკომში 1 ს.კოვზი შაქარი,გვჭირდება თუ კომში ტკბილი არ არის. 1/2 ჩ.კოვზი დარიჩინი 1 ს.კოვზი ერბო მარილი

დიეტური ქატოს კექსები

როდესაც დიეტაზე ხარ,გსურს მიირთვა  რაიმე  გემრიელი და ჯანსაღი, მაშინ საშველად დიეტური ქატოს მაფინები მოვა.ცადეთ და მოამზადეთ  დიეტური მაფინები ვაშლით, ქატოთი  და ქიშმიშით! ინგრედიენტები : შვრია

კარტოფილი ჰერცოგულად

ინგრედიენტები : 1 კგ.კარტოფილი 5 კვერცხი( 1 მთელი+ 4კვერცხის გული) 100 გრ.კარაქი 1 ჩ.კოვზი მარილი 1/4ჩ.კოვზი მუსკატის კაკალი მომზადების წესები : კვერცხი და კვერცხის გულები

5 საუკეთესო რეცეპტი კარტოფილის მოსამზადებლად

კარტოფილი გლეხურად ინგრედიენტები : 6 კარტოფილი 250 გრ.ყველი 50 გრ.კარაქი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ ,დავჭრათ 4 ნაწილად და მოვხარშოთ. ნახევრად  მოხარშული კარტოფილებს

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია