ყველა დიასახლისს პიცის ცომის მომზადების თავისი რეცეპტი აქვს.ზოგიერთი უპირატაებას ანიჭებს თხელ ცომს,ზოგი კი სქელს,როგორც ეს ამერიკულ პიცაშია.მე კი დღეს გთავაზობთ პიცის თხელი ცომის ზუსტ რეცეპტეს.
ინგრედიენტები :
180 მლ.წყალი
380 გრ.ფქვილი
0,75 გრ..მარილი
3 გრ.საფუარი
3 ს.კოვზი ზეთუნის ზეთი
1 ს.კოვზი შაქარი
მომზადების წესები :
თასში მშრალი ინგრედიენტები შევურიოთ,ავაფხვიეროთ, ზეთი მოვასხათ და თბილ წყალში მაგარი ცომი მოვზილოთ.
ცომს ზემოდან ზეთიანი ხელი გადავუსვათ.თასს ტილო გადავაფაროთ და ცომი 15-20 წუთი სითბოში დავაყოვნოთ.
ამოსული ცომი გადავზილოთ და 150 გრამიან გუნდებად დავყოთ.
თუკი მაშინვე არ დაგვჭირდა შევახვიოთ პოლიეთილენის პარკში და შევინახოთ რამოდენიმე დღით მაცივარში.
ამ ცომით შეგიძლიათ გამოაცხოთ პიცა პეპერონი,მარგარიტა,ფუნგი,კაპრიჩიოზა,კვადრო.იგი მაცივარში 3-4 დღე ინახება.