u-b572a5f21716da84578056749e2bc73c
5/5

თხელი,იდეალური და ადვილად მოსამზადებელი პიცის ცომი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ყველა დიასახლისს პიცის ცომის მომზადების  თავისი რეცეპტი აქვს.ზოგიერთი უპირატაებას ანიჭებს თხელ ცომს,ზოგი კი სქელს,როგორც ეს ამერიკულ პიცაშია.მე  კი დღეს გთავაზობთ პიცის თხელი ცომის ზუსტ რეცეპტეს.

ინგრედიენტები :

180 მლ.წყალი

380 გრ.ფქვილი

0,75 გრ..მარილი

3 გრ.საფუარი

3 ს.კოვზი ზეთუნის ზეთი

1 ს.კოვზი შაქარი

მომზადების წესები :

თასში მშრალი ინგრედიენტები შევურიოთ,ავაფხვიეროთ, ზეთი მოვასხათ და თბილ წყალში მაგარი ცომი მოვზილოთ.

ცომს ზემოდან ზეთიანი ხელი გადავუსვათ.თასს ტილო გადავაფაროთ და ცომი 15-20 წუთი სითბოში დავაყოვნოთ.

ამოსული ცომი გადავზილოთ და 150 გრამიან გუნდებად დავყოთ.

თუკი მაშინვე არ დაგვჭირდა შევახვიოთ პოლიეთილენის პარკში  და შევინახოთ რამოდენიმე დღით მაცივარში.

ამ ცომით შეგიძლიათ გამოაცხოთ პიცა პეპერონი,მარგარიტა,ფუნგი,კაპრიჩიოზა,კვადრო.იგი  მაცივარში 3-4 დღე ინახება.

 

 

1+
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

საქონლის ენისა და სოკოს კუჭმაჭი. ელარჯის ჩხირები

ინგრედიენტები 4 ულუფისათვის : 800 გრ.საქონლის ენა 250 გრ.ხის სოკო 100 გრ.ხახვი 50 გრ.პამიდორი 5 გრ.აჯიკა 25 გრ.ქინძი მარილი გემოვნებით მომზადების წესები : მოხარშული ენა

ბადრიჯნის კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 4 ბადრიჯანი 1 წითელი ხახვი 2 კბილი ნიორი 1 პატარა წომის წითელი ბულგარული ( შეგვიძლია არც დავუმატოთ0 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 100  მლ.ზეთი 0,5

ბადრიჯნის ხვეულები ნადუღით,პიტნით და ნიგვზით – ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 1 კგ ბადრიჯანი 150 გრ.ნადუღი პიტნა ნიგვზის ლებნები მარილი და წიწაკა გემოვნებით მომზადების წესები : ბადრიჯანი დავჭრათ თხელ და გრელ ნაჭრებად. ბადრიჯნის ფირფიტებს 

ბადრიჯნის რულეტები ყველის გულასრთით

ბადრიჯნის რულონები წარმოუდგენლად გემრიელია! ბადრიჯანი, ნიორი და ჭყინტი  ყველი არის საუკეთესო კომბინაცია. ასეთი აპეტაიზერი  მზადდება ძალიან სწრაფად და გახდება სადღესასწაულო მაგიდის მშვენება. ინგრედიენტები : 3

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here