kartofilisorti1
5/5

კარტოფილისა და შოკოლადის ტორტი – ამერიკული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიეტები :

400 გრ.კარტოფილი

210 გრ.ნაღების კარაქი

4 კვერცხი

270 გრ.შოკოლადი

480 გრ.ფქვილი

100 გრ.კაკაო

100 მლ.ნაღები

1კგ.შაქარი

1 გრ.მუსკატის კაკალი

20 გრ.ჟელატინი

8 გრ.დაფქული დარიჩინი

12 გრ.სოდა

250 მლ.რძე

100 გრ.ნიგოზი

1 ლიმონი

600 მლ.წყალი

 

მომზადების წესები :

კარტოფილი გავთალოთ,გავრეცხოთ , მოვხარშოთ,წყალი გადავწუროთ და 90 გრ.დატეხილი შოკოლადის ფილა ჩაყაროთ.შოკოლადი ცხელ კარტოფილში გადნება.მოვამზადოთ პიურე.

შოკოლადიან კარტოფილის პიურეს დავუმატოთ დარიჩინი და მუსკატის კაკალი.

480 გრ.ფქვილი გავცრათ,შევურიოთ 100 გრ.კაკაო და 1ჩ.კოვზი სოდა.

160 გრადუსზე გავახუროთ ღუმელი

4 კვერცხი ჩანგლით ავთქვიფოთ.

100 გრ.ნიგოზი დავტეხოთ.

200 გრ.კარაქი ავთქვიფოთ 400 გრ.შაქართან ერთად მიქსერით ,შევათქვიფოთ კვერცხი, შემდეგ შოკოლადიანი კარტოფილის პიურე და ბოლოს ჩავყაროთ 50 გრ.დატეხილი ნიგოზი.მასას შევურიოთ მომზადებლი ფქვილი და 1 ჭიქა რძე.

ფორმას წავუსვათ ძირზე ,გვერდებზე ცხიმი, ჩავსახათ ცომი და ვაცხობთ 40 წუთი.

გამომცხვარი ბისკვიტი გამოდის ოდნავ ნოტიო და გავაგრილოთ.

მოვამზადოთ მინანქარი ინვენტური სიროფით.

ჯერ ვამზადებთ ინვენტურ სიროფს:3 ჭიქა შაქარს ( 600 გრ.) დავასხათ 500 მლ( 2ჭიქა) წყალი, 2 ს.კოვზი ლიმონის წვენი ,დავახუროთ თავსახური და ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ 40 წუთი.

10 გრ. ჟელატინს დავასხათ 100 მლ.წყალი და დავდგათ ასაფუებლად.

თასში ჩავასხათ 5 ს.კოვზი ნაღები ( 33%),ჩავყაროთ 2 ცალი დატეხილი შოკოლადის ფილის ნატეხები,დავასხათ ცხელი ინვენტური სიროფი,კარგად მოვურიოთ ,იქვე თბილშივე ჩავდოთ აფიებული ჟელატინი და კარგად მოვურიოთ ხელის ბლენდერით.ხელის ბლენდერი ვატრიალოთ თასის ფსკერზე.მინანქარი გავატაროთ საცერში.

ბადეზე დავდოთ ტორტი,დაგავასხათ შოკოლადის ნახევარი,გავაგრილოთ 20 წუთი მაცივარში და შემდეგ ისევ გადავასხათ შოკოლადის მეორე ნახევარი. მოვრთოთ დატეხილი ნიგვზებით.

 

 

 

 

 

 

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

ინგრდიენტები ; 1,5  კგ.ქლიავი 1.5 კგ. ვაშლი 2 კგ. შაქარი 1 ლიმონის წვენი და ცედრა 5 სმ. ჯანჯაფილი მომზადების წესები :   ქლიავი გავრეცხოთ და

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 600 გრ.ბადრიჯანი 400 გრ.კარტოფილი 150 გრ.მაგარი ყველი 30 გრ.საფანელი 100 მლ.ზეთი 90 გრ.მარილი სოუსი ბეშამელი : 50 გრ.კარაქი 100 გრ.ფქვილი 1 ლიტრი რძე

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბადრიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here