maxresdefault (4)
5/5

ნამცხვარი “სიგარეტები ” – ხვეულები ნიგვზის შიგთავსით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

300 გრ.არაჟანი

250 გრ.მარგარინი

4-4.5 ჭიქა შაქარი

1 კვერცხის გული

1-2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

0,5 ჭიქა შაქრის პუდრა

1 კვერცხის ცილა

მომზადების წესები :

გაცრილ ფქვილში ჩავახეხოთ ცივი კარაქი ან მარგარინი,ხელით ავურიოთ,დავუმატოთ არაჟანი ( გახსნილი გვაქვს გამაფხვიერებილი).კვერცხის გული და მოვზილეთ ცომი.

ცომი გავყოთ 3 გუნდად და ჩავრთოთ ღუმელი.

მოვამზადოთ გულსართი: გატარებულ ნიგოზს შევურიოთ შაქარი და გათქვეფილი კვერცხის ცილა.

ცომი გავაბრტყელოთ 5მმ სისქეზე,დავჭრათ სამკუთხედებად .

სამკუთხედის ფართო მხარეს დავდოთ გულსართი და გადავახვიოთ  ვიწრო მხარის მიმართულებით.

ღუმელის ტაფას თხლად მოვუსვათ ცხიმი,დავალაგოთ სამკუთხედები და 35-40 წუთი გამოვაცხოთ.ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბულგარული წიწაკისა და პომიდვრის ლეჩო -მოვემზადოთ ზამთრისათვიოს საბჭოთა რეცეპტი

დღეს გთავაზობთ ბევრისათვის საყვარელ  ლეჩოს  საბჭოთა რეცეპტს. ამ რეცეპტით მომზადებული ბულგარული წიწაკა პომიდორში შეგვიძლია,მივირთვათ დამოუკიდებელი კერძად და ასევე გამოვიყენოთ ბორშის და სხვა მრავალი კერძის მოსამზადებლად.

როგორ გავყინოთ და შევინახოთ ქლიავი ზამთრისათვის -2 განსხვავებული მეთოდი

ინგრედიენტები : ქლიავი მომზადების წესები : შევარჩიოთ მწიფე,მაგრამ მკვრივი ქლიავი. ნაყოფი  გვარეცხოთ გამდინარე წყალში, შემდეგ დავალაგოთ სუფთა ჩაის ტილოზე ან ქაღალდის ხელსახოცზე და ისე შევამშრალოთ. 

ცოცხლად შენახული შინდი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრდიენტები : 2 კგ. მწიფე შინდი შაქარი 2-ჯერ მეტი მომზადების წესები : მწიფე შინდი ფრთხილად გავრეცხოთ და დავწრიტოთ. კარგად მშრალი შინდი რკინის საცერზე ან თუშფალანგზე

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here