maxresdefault (4)
5/5

ნამცხვარი “სიგარეტები ” – ხვეულები ნიგვზის შიგთავსით

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

300 გრ.არაჟანი

250 გრ.მარგარინი

4-4.5 ჭიქა შაქარი

1 კვერცხის გული

1-2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

1 ჭიქა გატარებული ნიგოზი

0,5 ჭიქა შაქრის პუდრა

1 კვერცხის ცილა

მომზადების წესები :

გაცრილ ფქვილში ჩავახეხოთ ცივი კარაქი ან მარგარინი,ხელით ავურიოთ,დავუმატოთ არაჟანი ( გახსნილი გვაქვს გამაფხვიერებილი).კვერცხის გული და მოვზილეთ ცომი.

ცომი გავყოთ 3 გუნდად და ჩავრთოთ ღუმელი.

მოვამზადოთ გულსართი: გატარებულ ნიგოზს შევურიოთ შაქარი და გათქვეფილი კვერცხის ცილა.

ცომი გავაბრტყელოთ 5მმ სისქეზე,დავჭრათ სამკუთხედებად .

სამკუთხედის ფართო მხარეს დავდოთ გულსართი და გადავახვიოთ  ვიწრო მხარის მიმართულებით.

ღუმელის ტაფას თხლად მოვუსვათ ცხიმი,დავალაგოთ სამკუთხედები და 35-40 წუთი გამოვაცხოთ.ზემოდან მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ქლიავის და ვაშლის ჯემი

ინგრდიენტები ; 1,5  კგ.ქლიავი 1.5 კგ. ვაშლი 2 კგ. შაქარი 1 ლიმონის წვენი და ცედრა 5 სმ. ჯანჯაფილი მომზადების წესები :   ქლიავი გავრეცხოთ და

მუსაკა ( ბადრიჯანი ხორცით და ყველით) – ბერძნული სამზარეულო

ინგრედიენტები : 600 გრ.ბადრიჯანი 400 გრ.კარტოფილი 150 გრ.მაგარი ყველი 30 გრ.საფანელი 100 მლ.ზეთი 90 გრ.მარილი სოუსი ბეშამელი : 50 გრ.კარაქი 100 გრ.ფქვილი 1 ლიტრი რძე

ბადრიჯნის კონსერვი პომიდვრით “დედამთილის ენა” – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები 6 ლიტრისათვის : 4 კგ.ბადრიჯანი 1 კგ.პამიდორი 1 კგ.წითელი ბულგარული 100 გრ. ნიორი 4 წითელი  წიწაკა 1160 მლ.9% ძმარი 240 მლ.ზეთი 240 გრ.შაქარი 2

ბადრიჯნის კუჭმაჭის კონსერვი – მოვემზადოთ ზამთრისათვის

ინგრედიენტები: 5 კგ. ბადრიჯანი 1 კგ.ბულგარული 750 გრ. წითელი ხახვი 2 თავი   ნიორი ნახევარი არყის ჭიქა ხმელი ქინძი 500  მლ.ზეთი 250 მლ.9% ძმარი ნახევარი არყის

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here