2 (1)

მანდარინის კექსი

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

125 გრ.ფქვილი

1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

150 გრ.კარაქი

125 გრ.შაქარი

150 გრ.ნიგოზი და თხილი ერთად

4 მანდარინი

3 კვერცხი

1 ცალი შოკოლადის ფილა

მომზადების წესები :

მანდარინის ნაჭრები დავყაროთ ტაფაზე,დავაყაროთ 3 ს.კოვზი შაქარი და გავუკეთოთ კარამელიზაცია. შაქარი რომ არ დაგვეწვას , თვალზომით დავასხათ სულ ცოტა წყალი.კარამელიზირებული მანდარინი გავაგრილოთ.

ფქვილი გავცრათ და შევურიოთ გამაფხვიერებელი.

კვერცხი შაქართან ერთად გათეთრებამდე  ავთქვიფოთ .

კარამელიზირებულ მანდარინში ჩავყაროთ კარაქის ნაჭრები,დავასხათ გათქვეფილი კვერცხი და დავუმატოთ ფქვილი.მოვზილოთ ცომი და ბოლოს დავამატოთ თხილი ნიგოზთან ერთად.

ოთხკუთხედ ფორმას წავუსვათ კარაქი,ჩავასხათ ცომი და 180 გრადუსზე წინასწარ გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ 30-40 წუთი.

როდესაც კექსი გამოცხვება გადავასხათ კრემ-მუსი ბეილისი და გავაფორმოთ შოკოლადში ამოსვრილი მანდარინის ნაჭრებით.

როგორ მოვამზადოთ კრემ -მუსი ბეილისი.

შოკოლადის ფილა დავტეხოთ და შემოვდგათ ორთქლის აბაზანაზე.მანდარინის ლებნების  ერთი ბოლო  ამოვსვაროთ შოკოლადში.

 

 

 

 

წყარო; იუთუბი,გადაცემა все буде смачно

Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მაკარონი ” პაფლოცკი”

ინგრედიენტები : 300 გრ.მაკარონი 600 გრ.ფარში 1 ხახვი 2 კბილი ნიორი 2 ს.კოვზი ზეთი 2 ს.კოვზი ტომატ-პასტა სურვილის მიხედვით მარილი გემოვნებით   მომზადების წესები :

კატლეტები ბეკონში

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში (საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით   მომზადების წესები : ბატონ

კატლეტები. 3 განსხვავებული რეცეპტი

ინგრედიენტები : 500 გრ შერეული ფარში ( საქონელი და ღორი) 100  გრ.ბატონი 30 მლ.ნაღები წყალი 1 თავი ხახვი 1 კვერცხი მარილი,წიწაკა გემოვნებით საფანელი ან ფქვილი მომზადების

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია