Zavarnoe-testo-dlya-varenikov-i-pelmenej-min
5/5

მოხარშული სუპერელასტიკური ცომი ხინკლის,პელმენისა და ჩებურეკისათვის

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები :

150 მლ.მდუღარე წყალი

250 გრ.ფქვილი

2 ს.კოვზი ზეთი

1 გრ.მარილი

მომზადების წესები :

ადუღებულ წყალში გავხსნათ მარილი.

თქვილი ჩავყაროთ თასში, შუაში გავაკეთოთ ჩაღრმავება,შიგნით ჩავასხათ ზეთი ,დავასხათ ადუღებული წყალი და კოვზით წრიული მოძრაობებით ვურიოთ.

თასს დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ გაგრილებამდე.

როგორც კი შევძლებთ ხელის მიკარებას,ცომი გადმოვიტანოთ დაფაზედა მოვზილოთ.ვზილოთ 15 წუთი.

ცომს გადავაფაროთ ტი;ლო და აუცილებლად გავაჩეროთ ნახევარი საათი.ცომი გახდება ძალიან ელასტიკური და პლასტელინივით წელვადი.რაც მთავარია,ამ წესით მომზადებული ცომი  გაბრტყელებისას არ იხევა და ხარშვისას არ სკდება.

ამ ცომით შესაძლებელია, გავაკეთოთ პელმენები,ხინკლები ,ვარენიკები და ჩებურეკები.

 

0
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

მსხლისა და ტყემლის ჯემი

ინგრედიენტები : 2 კგ.მსხალი 2 კგ.წითელი ტყემალი ( ტკბილი) 2-2,5 კგ.შაქარი. მომზადების წესები : ხილი გავრეცხოთ. მსახალი დავჭრათ. მსახლი და ტყემალი ჩავყაროთ ქვაბში,დავასხათ წყალი,ისე რომ

მთელ – მთელი მსხლის მურაბა

ინგრედიენტები : 3 კგ. სამურაბე  ან პანტა მსხალი 3 ლიტრი წყალი 3 კგ. შაქარი 1  პატარა კონა პიტნა 1.5 ჩ.კოვზი ლიმონმჟავა მომზადების წესები : მსხალი

ბუღლამა – კახური სამზარეულო

ინგრედიენტები : 200 გრ.ცხვრის ხორცი 350 გრ.ხახვი 200 გრ.ალუჩა 2 კბილი ნიორი 70 გრ.ქინძი 40 გრ.პიტნა 50 გრ.კამა შავი პილპილი 1 ჩ.კოვზი მარილი გემოვნებით მომზადების

ხაჭაპურის ცომი მინერალურ წყალზე

ინგრედიენტები ( პირველი ვერსია) : 200 გრ.მაწონი 25-50 მლ. (მინერალური წყალი) ნახევარი ჩაის კოვზი ძმრით 300  – 400 გრ. ფქვილი მარილი ინგრედიენტები შიგთავსისათვის: 2 კვერცხი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here