kartofilisfirfitebi1
5/5

კარტოფილის ფირფიტები – ფრანგული სამზარეულო

გააზიარეთ სოციალურ ქსელებში

Share on facebook

ინგრედიენტები ;

1,5 კგ.კარტოფილი

250 მლ.ნაღები

1 ვაშლი

1 მსხალი

1 ლიმონი

30 გრ.კარაქი

1 ხახვი

2 ტოტი მწვანე ხახვი

2 კბილი ნიორი

ქონდარი

40 მლ.ზათი

14 გრ.მარილი

6 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

მომზადების წესები :

ღუმელი გავახუროთ 200 გრადუსზე.

მსხალი,ვაშლი  გავჭრათ შუაზე  და  შუაგული  ამოვაცალოთ.

მსახალი და ვაშლი გავთალოთ და გავხეხოთ ალყა – ალყად,მოვაპკუროთ  ლიმონის წვენი.

იგივე წესით დავჭრათ კარტოფილი,ჩავყაროთ თასში,დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ 3 საათი.

ხახვი დავჭრათ ოთხკუთხედებად.

ღრმა თასში ჩავასხათ ნაღები, ერთი  ჩაის კოვზი დავუმატოთ მარილი და  ნახევარი შავი დაფქული წიწაკა.

ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი.პირველ ფენად დავალაგოთ 1/3 ხილის ფირფიტები  ,მოვაყაროთ ხახვი და კუბებად დაჭრილი კარაქი.მეორე ფენად დავაწყოთ 1/ 4კარტოფილის ფირფიტების  , მოვაყაროთ 1/4 ჩ.კოვზი  მარილი და  1/4 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა .დავაწყოთ ისევ კარტოფილის ფიფიტები,მოვასხათ შეზავებული ნაღები,დავაწყოთ ხილის ფიფიტები,მოვასხათ ნაღები და ასე ვაკეთებთ  მანამ ,სანამ არ გათავდება ხილის  და  კარტოფილის ფირფიტები.

გადავაფაროთ ფოლგა და 50 წუთი გამოვაცხოთ ღუმელში 200 გრადუსზე.

დაველოდებით კერძის ბოლომდე გაგრილებას,გადმოვიტანთ ხის დაფაზე და დავჭრით ოთხკუთხედებად.კარტოფილის ოთხკუთხედებს შევწვათ ზეთში ( ჩავდოთ 2 ტოტი ქონდარი და 2კბილი ნიორი) ტაფაზე.

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share on facebook
Facebook
Share on print
დაბეჭდე გვერდი

ასევე ნახეთ

ბუშე -ფრანგული დესერტი

ინგრედიენტები ცომისათვის: 10 კვერცხის ცილა 7 კვერცხის გული 6 სუფრის კოვზი შაქარი 1 ჭიქა ფქვილი მომზადების წესები : ღუმელი ჩავრთოთ და გავახუროთ 220 გრადუსზე. კვერცხის

კუჭმაჭი

ინგრედიენტები: 1კგ.საქონლის გულ-ღვიძლი,ფილტვი,ფაშვი 6-8 თავი ქართული წითელი ხახვი ცოცხალი ქინძი ბროწეულის მარცვლები მოსართავად ზეთი ან კარაქი სანელებლები: დაღერღილი წიწაკა გემოვნებით 1 ჩ.კოვზი ქონდარი 2 ჩ.კოვზი

ჩანახი -კლასიკური რეცეპტი

ინგრედიენტები : 1 კგ.ცხვრის ხორცი 0,2 კგ.დუმა 1 კგ.ბადრიჯანი 0,8 კგ.კარტოფილი 1 კგ.პამიდორი 0,2  (4-5 თავი )კგ.ხახვი 1 თავი ნიორი რეჰანი, ქინძი, ოხრახურში 3-3 ღერი

კულინარია

ქარგვა

ქსოვა

კერვა

 
error: შიგთავსი დაცულია

ვულოცავთ გამარჯვებულებს!

1 ადგილი

კულიჩი – ესეც ჩემი ულამაზესი პასკუნიები

2 ადგილი

კულიჩი – ქვემო იმერელი ბებიების რეცეპტი

3 ადგილი

                    ქოქოსის ბისკვიტი – ტორტი რაფაელო

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here