ინგრედიენტები :
9 ქათმის ფრთა
1 თავი ხახვი
2 კბილი ნიორი
2 პამიდორი
1 მწვანე ბულგარული წიწაკა
1 ფორთოხალი
1 მწარე წითელი წიწაკა
200 მლ.თეთრი მშრალი ღვინო
1 ჩ.კოვზი პაპრიკა
0,5 შავი წიწაკის მარცვლები
1 ს.კოვზი სოიოს სოუსი
ს.კოვზი ზეთი.
მომზადების წესები :
ქათმის ფრთები გავრეცხოთ,გავასუფთავოთ,ბოლო ფალანგი მოვაჭრათ.აუცილებლად შევამშრალოთ ქაღალდის ხელსახოცით და ხის ჩხირით ჩავჩხვლიტოთ რამოდენიმე ადგილას.
1 ცალი პამიდორი და ბულგარული დავჭრათ წვრილად,მოვასხათ ფორთოხლის წვენი, ღვინო,სოიოს სოუსი,ზეთი,დავუმატოთ სანელებლები, გახეხილი ნიორი,ჩავწყოთ შიგნით გასუფთავებული ,გარეცხილი ქათმის ფრთები,გადავაფაროთ პლასტიკი და მაცივარში მოვათვსოთ 6-7 საათი დასამარინადებლად.
1 თავი ხახვი და 1 ცალი პამიდორი დავჭრათ ალყა-ალყად.
ღუმელის ტაფას მოვუსვათ ზეთი.ერთ ფენად დავალაგოთ ხახვი,შემდეგ ზემოდან პამიდვრის ნაჭრები დავაწყოთ ,ბოლოს დავალაგოთ დამარინადებული ქათმის ფრთები,გადავაფაროთ ფოლგა და 15 წუთი 180 გრადუსზე გამოვაცხოთ. შემდეგ ფოლგა მოვაშოროთ,ზემოდან წავუსვათ მარინადი და კიდევ 5 წუთი გამოვაცხოთ.