კონკურსი

დღე
საათი
წუთი
წამი

FORGOT YOUR DETAILS?

Allowed File Types : All Allowed File Size Limit : Any SizeMB

ინგრედიენტები:

1,5 კგ ყვითელი კარტოფილი

150 გრ.კარაქი

3 კვერცხი

150 გრ.ლორი

200 გრ.მოცარელა ან სულგუნი

200 გრ.შებოლილი ყველი

ზეთი ფორმის ზედაპირზე და ფსკერზე  წასასმელად

საფანელი  ფორმაში მოსაყრელად

მარილი და შავი დაფქული წიწაკა გემოვნებით

4 სუფრის კოვზი დაჭრილი ოხრახურში (სურვლისამებრ)

კარტოფილის

ინგრედიენტები:

1 კგ.კარტოფილი

1 კვერცხი

250 გრ.ქათმის ფილე

200 გრ. ქამა სოკო

15 გრ. ხმელი სოკო

250 მლ. რძე

100 გრ. სახამებელი

140 გრ. ხახვი

50 მლ. ნაღები

50 მლ. მაგარი ყველი

15 გრ. მარილი

3 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

50

ინგრედიენტები:

1 კგ.კარტოფილი

200 გრ.საქონლის  ხორცი

3 კვერცხი

100 გრ.ბატონი

100 გრ.ხახვი

180 გრ.ფქვილი

100 გრ.მაგარი ყველი

10 გრ.მარილი

8 გრ.კურკუმა

5 გრ.პაპრიკა

2 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

260 მლ.ზეთი

 

მომზადების წესები:

კარტოფილი კანიანად  მოვხარშოთ,გავაციოთ,გავფცქვნათ ,გავატაროთ ხორცსაკეპში.

პიურეს დავუმატოთ ფქვილი,კვერცხი,მარილი,მოვზილოთ

ინგრედიენტები:

1.კგ.კარტოფილი

100-150 გრ.მაგარი ყველი

2 – 3 კვერცხი

100 გრ.საფანელი

3-4 ს.კოვზი ფქვილი

ზეთი შესაწვავად

შავი დაფქული წიწაკ და მარილი გემოვნებით

სუნელებლები  გემოვნებით

მომზადების წესები:

გარეცხილი კარტოფილი მოვხარშოთ კანიანად,შემდეგ გავფცქვნათ და გავხეხოთ სახეხზე ან გავატაროთ ხორცსაკეპში,დავუმატოთ ფქვილი,კვერცხი,მარილი,შავი დაფქული წიწაკა

ინგრედიენტები:

1 კგ.კარტოფილი

2 კვერცხი

8 გრ.კვლიავი

8 გრ.პაპრიკა

8 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

3.გრ.ნივრის ფხვნილი

10 გრ.მარილი

70 გრ.ზეთი

10 გრ.ნაღების კარაქი

მომზადების წესები:

საშუალო ზომის კარტოფილები გავთალოთ და თითოეული გავჭრათ მოგრძო ფორმის 8 ნაწილად.

ტაფაზე დავასხათ ზეთი,გავახუროთ და 10

ინგრედიენტები:

400 გრ.კარტოფილი

6 კვერცხი

1 კბილი ნიორი

2 წითელი ბულგარული

60 მლ.ზეთი

10 გრ.კარაქი

4 გრ.მარილი

2 გრ.შავი დაფქული წიწაკა

მწვანილი სურვილისამებრ

მომზადების წესები:

კარტოფილი გავრეცხოთ,გავთალოთ , დავჭრათ ალყა-ალყად და შევწვათ  15 წუთი გახურებულ ზეთში.

200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში

ინგრედიენტები;

600 გრ.კარტოფილი

150 გრ.ხახვი

30 გრ.კარაქი

25 მლ.ზეთი

მარილი,წიწაკა გემოვნებით

მომზადების წესები:

კარტოფილი მოვხარშოთ და საჭყლეტით დავჭყლიტოთ.

ხახვი წვრილად დავჭრათ და ზეთში მოვშუშოთ.

კარტოფილს შევურიოთ მოშუშული ხახვი,დავუმატოთ მარილი და შავი დაფქული წიწაკა გემოვნებით.

კარტოფილის პიურე დავდოთ ბლინზე და გადავახვიოთ.

ინგრედიენტები:

200 გრ.კარტოფილი

1 კვერცხი+ 1 კვერცხი ზემოდან წასასმელად

240 გრ.ფქვილი

125 მლ.რძე

5 გრ.საფუარი

შაქარი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

მომზადების წესები:

ღუმელი გავახუროთ 200 გრადუსზე.

ყვითელი კარტოფილი გავთალოთ,დავჭრათ,მოვხარშოთ. ნახარში გადავწუროთ,კარტოფილი დავჭყლიტოთ.

თბილ რძეში ან კარტოფილის ნახარშში  გავხსნათ საფუარი,1 ჩ.კოვზი შაქარი,მარილი

ინგრედიენტები:

1 კგ.ვარდისფერი კარტოფილი

250 გრ.ბეკონი

1/2 ჩ.კოვზი შავი დაფქული წიწაკა

1/2 ჩ.კოვზი თეთრი დაფქული წიწაკა

2 ჩ.კოვზი მარილი

30 მლ.ზეთი

მომზადების წესები:

ღუმელი გავახურო 250 გრადუსზე.

კარტოფილი გავრეცხოთ და კანიანად დავჭრათ 1 სმ სისქის რგოლებად .

თასში ჩავასხათ ზეთი,ჩავყაროთ 

ინგრედიენტები:

4 საშუალო ზომის კარტოფილი

100 გრ. ნაღების კარაქი კუბებად დაჭრილი

1 ჭიქა( 225 გრ.)არაჟანი

115 გრ.ყველი ჩედარი

4 ფირფიტა ბეკონი

3-4 მწვანე ხახვი

მარილი,წიწაკა

 

მომზადების წესები:

კარგად გარეცხილი და გამშრალებული კარტოფილი შევახვიოთ ფოლგაში,გამოვაცხოთ ღუმელში 200 გრადუსზე.

კარტოფილი გავაგრილოთ

error: შიგთავსი დაცულია