კონკურსი

FORGOT YOUR DETAILS?

Allowed File Types : All Allowed File Size Limit : Any SizeMB

ინგრედიენტები:

1 კვერცხის გული

250 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

50 გრ. არაჟანი

2 ს.კოვზი შაქარი

მწიკვი მარილი

ნახ.ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი

თასში ჩავყაროთ ფქვილი,მარილი,შაქარი ,გამაფხვიერებელი,კარგად შევურიოთ ერთმანეთს,ჩავახეხოთ ცივი კარაქი და ხელის თითებით ავაფხვიეროთ.შემდეგ შევურიოთ კვერცხის გული და არაჟანი.

ცომი მოვზილოთ სწრაფად,რომ არ

ინგრედიენტები:

200 გრ. ორცხიბილა

100 გრ.ნაღების კარაქი

გულსართი:

200 გრ.დაკურკული ალუბალი

4 ს.კოვზი შაქარი

30 გრ.ჟელატინი

200 მლ.ალუბლის წვენი

250 გრ.ხაჭო

250 გრ.არაჟანი

ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და დავდოთ 20 წუთი ასაფუებლად.

დასაშლელ ფორმაში ჩავაფინოთ ცელოფანი.

ორცხობილა დავაბლენდეროთ,შევურიოთ გამდნარი

ინგრედიენტები სიროფისათვის:

350 გრ.შაქარი

150 მლ.წყალი

ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი,დავასხათ წყალი,დავახუროთ თავსახური და

ძალიან დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ . სიროფი უნდა გახდეს თხელი თაფლის კონსისტენციის.

ინგრედიენტები:

6 ახალი კვერცხის გული

0,5 ლიტრა ნაღები(35%)

70 გრ.შაქარი

70 გრ.ფისტა

200 გრ.დაკურკული ალუბალი

კვერცხის გული

ინგრედიენტები:

8 კვერცხი

40 გრ.კარაქი

175 გრ.შაქარი

120 გრ.ფქვილი

2 ს.კოვზი კაკაო

2 ჩ.კოვზი დაფქული ნუში

1 ჩ.კოვზი დარიჩინი

1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

კვერცხის გულები ავთქვიფოთ შაქართან ერთად გათეთრებამდე.

ცალკე ავთქვიფოთ ცილა მწიკვ მარილთან ერთად.

ერთმანეთს შევურიოთ მშრალი ინგრედიენტები.

კარაქი გაზზე

ინგრედიენტები:

200 მლ.მაწონი ან კეფირი

400 გრ.შაქარი

1 ჩ.კოვზი სოდა

3 ს.კოვზი კაკაო

400 გრ.ფქვილი

100 გრ.კარაქი

2 კვერცხი

 

150 გრ.ალუბალი

33%ნაღები

100 გრ.შავი შოკოლადი

 

კვერცხი ავთქვიფოთ 200 გრ. შაქართან ერთად გათეთრებამდე მაქსიმალურ სიჩქარეზე მიქსერით, დავუმატოთ ოთახის ტემპერატურაზე

ინგრედიენტები:

500 გრ.ალუბალი

6-7 კოვზი შაქარი

ნახევარი ლიმონი

2 ლიტრი წყალი

წყალი ავადუღოთ და ჩავასხათ ნახევარი ლიმონის წვენი.

ადუღებულ წყალში ჩავყაროთ შაქარი და მოვადუღოთ სიროფი.

სიროფში ჩაყაროთ გარეცხილი ალუბალი და მოვხარშოთ.

კომპოტი ვადუღოთ 5 წუთი,შემდეგ ცეცხლი გამოვრთოთ, ქვაბს თავსახური დავაფაროთ

ინგრედიენტები:

6 კვერცხი

200 გრ.ფქვილი

50 გრ.კაკაო

15 გრ.შაქარიანი ვანილი

450 გრ.შაქარი

1,5 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

 

გულსართისათვის:

350 გრ.ალუბალი

350 მლ კონიაკი ან წითელი ღვინო

150  მლ.შედედებული  რძე

210 გრ.ნაღების კარაქი

300 გრ.შოკოლადი

 

ალუბალი დავკურკოთ ,დავასხათ კონიაკი ან ღვინო

ინგრედიენტები ცომისათვის :

2-3 ჭიქა ფქვილი( დამოკიდებულის ფქვილის ხარისხზე)

1/2 ჭიქა რძე

1/3 ჭიქა წყალი

1 კვერცხი

1 ს.კოვზი ზეთი

1 ჩ.კოვზი მარილი

 

ინგრედიენტები გულსართისათვის:

250 გრ.ალუბალი

150 გრ.ხაჭო

3 ს.კოვზი შაქარი

1 კვერცხის გული

არაჟანი

ან

2 ჭიქა

ინგრედიენტები:

75 გრ.შავი შოკოლადი

500 მლ.რძე

3 კვერცხი

1,5 ჭიქა ფქვილი

1 ს.კოვზი რომი

2 ს.კოვზი ნაღების კარაქი

1 ს.კოვზი კაკაო

2-3 ს.კოვზი შაქრის პუდრა

მარილი

ზეთი შესაწვავად

 

შოკოლადი გავადნოთ  ორთქლის აბაზანაზე და შევურიოთ ნახევარი რძე,გაზზე გამდნარი კარაქი.

დარჩენილ

ინგრედიენტები:

1 კგ.ალუბალი

1 კგ შაქარი

150 მლ .წყალი

 

ალუბალი გავრეცხოთ და გადავარჩიოთ.

შაქრისაგან და წყლისგან მოვამზადოთ სიროფი.

ცხელ სიროფში ჩავყაროთ ალუბალი და გავაჩეროთ 4-5 საათი.

ჭურჭელი შემოვდგათ ცეცხლზე და ალუბალი მოვხარშოთ.ვადუღოთ 10-15 წუთი.გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ.

ასეთივე   პროცედურა

  • +995 551 402 555
  • nino.mshvenieradze@gmail.com

სასარგებლო

  • დახმარება
  • მასტერ კლასები
  • დაგვიკავშირდით
  • რეკლამა

პოპულარული

  • კულინარია
  • ქსოვა
  • ქარგვა
  • კერვა

Livemaster.ge © ყველა უფლება დაცულია

error: შიგთავსი დაცულია