კონკურსი

დღე
საათი
წუთი
წამი

FORGOT YOUR DETAILS?

Allowed File Types : All Allowed File Size Limit : Any SizeMB

ინგრედიენტები:

6 კვერცხი

6 ს.კოვზი შაქარი

6 ს.კოვზი ფქვილი

1 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი( თუ კარგი ღუმელი გაქვთ,გამაფხვიერებელი არ უნდა)

შაქრიანი ვანილი

მწიკვი მარილი

გულსართი და კრემი;

6 საშუალო ზომის ატამი

100 გრ.შაქრის პუდრა

350 მლ ნაღები (33% ცხიმიანობა)

200 გრ.თეთრი შოკოლადი

ინგრედიენტები:

6 კვერცხიანი ბისკვიტი

მოხარშული კრემი მუსლინი ან  ნებისმიერი კრემი თქვენი გემოვნებით

გახეხილი შოკოლადი  – ზემოდან მოსაყრელად

ატმის –  სიროფი  დასანამად

ნიგოზი – 100 გრამი ( სურვილისამებრ)

ატამი  – 8 ცალი

6 ს.კოვზი შაქარი

ვანილიანი შაქარი

1 ლიმონის წვენი

 

ინგრედიენტები:

ფქვილი – 340გრ.

მაწონი – 200 მლ

მარგარინი- 200 გრ

შაქარი- 250გრ

შაქრიანი ვანილი – 1 შეკვრა

კვერცხი – 3 ცალი

გამაფხვიერებელი – 2 ჩ.კოვზი

ატამი – 400-500 გრ

შაქრის პუდრა – ზემოდან მოსაყრელად

მომზადების წესები:

გარეცხილი ატამი გავთალოთ,კურკა

ინგრედიენტები;

2 კვერცხი

200 გრ.შაქარი

60 გრ.არაჟანი

60 გრ. კარაქი

300-350 გრ.ფქვილი( გააჩნია  რა ზომისაა კვერცხი)

1/2 ჩ.კოვზი გამაფხვიერებელი

 

ფქვილში შევურიოთ გამაფხვიერებელი.

კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ.მასას შევათქვიფოთ კარაქი (ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებული) და არაჟანი.დავუმატოთ მშრალი ინგრედიენტები და მივიღებთ წებოვან ცომს.

ინგრედიენტები:

125 მლ. ცხიმიანი რძე

2 კვერცხი

60 მლ.არაჟანი

75 გრ.შაქარი

3 ატამი (დაკონსერვირებული)

ვანილიანი შაქარი

რძე მივიყვანოთ ადუღებამდე.

კვერცხის გულებს დავაყაროთ 2 ს.კოვზი ( 50 გრ.) შაქარი,ვანილიანი შაქარი და ვათქვიფოთ მიქსერით.

ცალკე ავთქვიფოთ კვერცხის ცილა 1 ს.კოვზ შაქარათ ერთად.

ინგრედიენტები:

  • 300 მლ.რძე
  • 300 გრ.კარაქი
  • 150 გრ.შაქარი
  • 3 ატამი
  • 3 ს.კოვზი არაჟანი
  • 1 ჩ.კოვზი სოდა
  • დარიჩინი გემოვნებით⠀

გამოდის 12-15 ცალი.

შევურიოთ ერთმანეთს მშრალი ინგრედიენტები და შემდეგ დავუმატოთ რძე,არაჟანი და გამდნარი კარაქი.

მაფინების ცომი მოვათავსოთ ფორმაში,თითოეულში ჩავდოთ ატმის ნაჭერი და გამოვაცხოთ

ინგრედიენტები:

1 კგ ატამი

500 მლ წყალი

1.5კგ.შაქარი

3-4 ბადიანის ვარსკვლავი

1 ჩ.კოვზი ვარდისფერი წიწაკა

 

ატმებს ამოვაცალოთ კურკა და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.

მოვადუღოთ სიროფი , დავასხათ ატმებს და 24 საათი  გავაჩეროთ.

სიროფი გადავწუროთ,ისევ ავადუღოთ და დავასხათ ატმებს.კვლავ გავაჩეროთ

ინგრედიენტები ფხვიერი ცომისათვის:

200 გრ.ფქვილი

100 გრ.მარგარინი ან კარაქი

100 გრ.შაქრის პუდრა

4 კვერცხის გული

1 -2 ს.კოვზი ცივი წყალი

ინგრედიენტები გულსართისათვის:

500 გრ. ატმის  ან გარგლის პიურე

4 კვერცხის გული

1 ჩ.კოვზი ჟელატინი

150  გრ.შაქარი

3 წვეთი სტაფილოსფერი

ინგრედიენტები:

2  საშუალო ზომის ატამი

2 კონსერვირებული ანანასის რგოლი

2 ფორთოხლის წვენი

მინერალური წყლის ყინულები

 

ატამი დავსეროთ,ჯერ ადუღებულ წყალში მოვათავსოთ,შემდეგ ცივ წყალში,მოვაშოროთ კანი,გამოვუღოთ კურკა და დავაბლენდეროთ.

ატამთან ერთად ვაბლენდერებთ ანანასს და ყინულებს,ვუმატებთ ფორთოხლის წვენს.

კოქტეილი ტროპიკი ჩავასხათ ჭიქებში,ჩავდოთ საწრუპი 

ინგრედიენტები:

500 მლ.რძე

1 ჭიქა ფქვილი

2 კვერცხი

1 კოვზი შაქარი

2 ს.კოვზი გამდნარი კარაქი ან ზეთი

მწიკვი მარილი

გულსართი:

2 მწიფე  ატამი

300 გრ.ხაჭო

კვერცხი ავთქვიფოთ 250 მლ რძეში,შევათქვიფოთ ფქვილი,დავუმატოთ შაქარი, მწიკვი მარილი.

მიღებული მასა გავათხელოთ დარჩენილი რძით და

error: შიგთავსი დაცულია